pá., 24. duben 2020 16:17

Výstaviště Flora od čtvrtka pořádá selské trhy

Na Zahradnických trzích bude výběr nejen okrasných květin Na Zahradnických trzích bude výběr nejen okrasných květin Zdroj: flickr.com
Olomouc – Od příštího týdne bude opět možné koupit si čerstvou zeleninu na selských trzích. Výstaviště Flora je bude pořádat ve Smetanových sadech. Tradice z předchozích let tak bude pokračovat, jen se z centra přesune do sadů.

Ve čtvrtek Výstaviště Flora ve Smetanových sadech uspořádá první letošní selské trhy v Olomouci. Místní pěstitelé tam budou nabízet ovoce, zeleninu i jiné výrobky. „Trhy se budou konat pravidelně vždy poslední den pracovního týdne. Sortiment i prodejci se budou průběžně měnit, takže nabídka bude skutečně pestrá,“ řekla Kristýna Buchtová z Výstaviště Flora. Stánky budou otevřené od 13 do 17 hodin.

Výstaviště Flora už plánuje i Zahradnické trhy. Ty by se měly uskutečnit ve třech termínech od poloviny května. Nabízet tam budou květiny, semena, okrasné i užitkové rostliny a zahradnické pomůcky. „Období jara je spojené s pracemi na záhonech, a proto jsme se rozhodli nabídnout všem zahrádkářům a milovníkům rostlin možnost nakoupit si vše potřebné. Současně také chceme podpořit lokální prodejce rostlinného materiálu, které citelně zasáhla současná situace,“ dodala Buchtová. Zahradnické trhy otevřou poprvé o víkendu 16. a 17. května.

Zobrazeno 1021 krát
Naposledy upraveno: pá., 24. duben 2020 18:25
Pro psaní komentářů se přihlaste