čt., 14. březen 2019 19:41

Významný milník pokořen: Malkin si připsal tisící bod v NHL

Jevgenij Malkin Jevgenij Malkin Zdroj: nhl.com
Pittsburgh –  Ruský útočník Jevgenij Malkin v úterním zápase proti Washingtonu Capitals překonal hranici 1000 kanadských bodů a pomohl Penguins k výhře 5:3.

Úterní zápas Pittsburgh Penguins versus Washington Capitals vyšel lépe Tučňákům, kteří dokázali Capitals porazit 5:3. Malkin v zápase zaznamenal dvě asistence, přičemž u té druhé dosáhl na svůj tisící bod v NHL za 391 gólů a 609 asistencí. Po skončení byl vyhlášen první hvězdou zápasu. Rodák z Magnitogorsku tento významný milník pokořil jako 88. hráč v historii NHL.

„Tisící bod, to je šílené číslo. Jako malý jsem hrál v malém městě a nikdy jsem nevěřil tomu, že bych mohl hrát NHL, natož abych dosáhl na 1000 bodů. Je to úžasná a zároveň jedna z nejlepších nocí v životě,“ svěřil se Malkin novinářům.

„Nebylo to ale moc pěkné, byly to jenom dvě asistence. Měl jsem šanci skórovat při brejku dva na jednoho, zkusil jsem to dát gólmanovi mezi betony, ale nevyšlo to,“ vtipkoval po zápase.

Jevgenij Malkin jako malý o NHL nesnil, jeho cílem bylo hrát za svůj rodný Magnitogorsk. Tento sen se mu v sedmnácti letech splnil. V roce 2004 jej z druhého místa draftovali Penguins a od té doby hraje za Pittsburgh.

Večer byl speciální i pro dalšího ruského útočníka, tentokrát na straně Capitals, Alexandra Ovečkina, který svou asistencí při gólu Johna Carlsona pokořil hranici 1200 kanadských bodů.

Zobrazeno 1377 krát
Naposledy upraveno: čt., 14. březen 2019 20:17
Pro psaní komentářů se přihlaste