čt., 10. prosinec 2009 12:01

WWW osloví Belmondo

10. prosince ve 21:00 vystoupí legendární multižánrová hudební formace v olomouckém klubu Belmondo. Ačkoli kapela WWW obvykle bývá řazena do rapového undergroundu, její poslední alba (Neurobeat a Tanec Sekyr) stejně jako spolupráce s plejádou různých umělců svědčí o tom, že má daleko širší hudební záběr. Kapelu v současné době utváří DJ Brainy Thug, zpěvačka Milesa a Ondřej Anděra, známý spíše pod svým uměleckým pseudonymem Sifon.

Formace WWW je vcelku ojedinělým projektem na české scéně – svá vystoupení obvykle zakládá v určité míře na improvizaci a zároveň dbá na to, aby vizuální složka nebyla zatlačena do pozadí. Formální umělecká stránka je kladena snad i výše než obsahová – vystoupení kapely, která se přitom neřadí do mainstreamu, tak působí jako velká, synchronizovaná audiovizuální show.

V textech, které jednou připomínají surrealistický automatismus, jindy zase naléhavou postprůmyslovou lyriku, jsou hojně užívány nejrůznější básnické výrazové prostředky, v hudbě lze zase mimo osu hlavních melodií slyšet zvuky buď naprosto každodenní nebo absolutně abstraktní. Klipy k hudbě WWW bývají vystavovány v uměleckých galeriích i na půdě Akademie výtvarných umění, kde provokují diskuse o meritech současných médií. Pokud vám je blízký industrial, hiphop a hlavně umělecká neotřelost, přijďte se nechat oslovit legendou WWW.

{youtubejw width="213" height="172"}XiZ9WfDyQo0{/youtubejw}

Zobrazeno 1926 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:37
Pro psaní komentářů se přihlaste