ne., 14. listopad 2010 12:50

Xfm představuje 1 000 největších písní všech dob

Populární britská rádiová stanice Xfm vypustila do světa knihu s názvem Xfm's Top 1,000 Songs Of All Time před třemi týdny. Seznam tisícovky písní byl sestaven z dlouhodobých anket, statistik žádanosti, návrhů DJs a celebrit.

„Žádné další hospodské hádky; máme konečný seznam těch nejlepších písniček, které kdy byly nahrány.“ uvadí Xfm o své nové knize. Uvnitř naleznete plnobarevné fotografie, popisky kapel i písní, zajímavosti a skandály z nahrávání. Předmluvu k dílu napsal Brandon Flowers, frontman amerických The Killers. Nechybí ani interview s Franz Ferdinand, Editors, Manic Street Preachers a dalšími.

„Xfm vždy bylo o skvělé hudbě, stejně jako tato kniha.“ prohlásil Paul Weller. K dílu se vyjádřili i Tom Smith z Editors, Nicky Wire z Manic Street Preachers, Mani z Primal Scream a mnozí další. Jejich vyjádření naleznete zde.

Z hlediska četnosti vyhrávají Oasis, kteří se do seznamu největších písní všech dob dostali celkem dvacetkrát. Těsně za nimi jsou Blur s devatenácti příspěvky. Tímto se možná uzavírá slavná „britpopová válka“ z 90. let minulého století mezi oběma rivaly. Na třetí příčce s patnácti kusy jsou společně Radiohead, Rolling Stones a U2.

 

Fotozdroj: http://img.mediaspanonline.com/5893/4478068.jpg

 

Zobrazeno 2394 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:39

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste