čt., 15. listopad 2018 14:00

Začátek biatlonové sezóny se blíží

Zastávka v Novém Městě na Moravě v roce 2016 Zastávka v Novém Městě na Moravě v roce 2016 Zdroj: Vendula Holková
Česká republika - Dlouhý devítiměsíční půst bez biatlonu pro všechny jeho fanoušky už brzo skončí. Světový pohár začne v neděli 2. prosince ve slovinské Pokljuce smíšenou štafetou a smíšenou štafetou dvojic. Poté budou následovat vytrvalostní závody, sprinty a stíhací závody mužů i žen.

Následovat budou zastávky v Hochfilzenu, Novém Městě na Moravě, Oberhofu, Ruhpoldingu, Anterselvě, Canmore, Salt Lake City, Östersundu a v březnu celou sérii závodů ukončí biatlonisté v norském Holmenkollenu. Mistrovství světa proběhne v rámci zastávky ve švédském Östersundu, jehož výsledky se započítávají do celkového hodnocení.

Do České republiky se zastávka Světového poháru vrací po roční odmlce, a to těsně před Vánoci. Ve dnech od 20. do 23. prosince budou v Novém Městě na Moravě probíhat sprinty, stíhací závody a hromadné závody.

Čeští biatlonisté aktuálně trénují ve finském středisku Imanta. Tam podstoupí i kontrolní testy, které určí složení reprezentačních týmů. "Poslední fáze přípravy... už se to blíží," uvedl Michal Krčmář u fotky na svém Instagramu.

Po loňské sezóně ukončilo svou kariéru spoustu závodníků a velkých hvězd, například Noři Emil Hegle Svendsen a Ole Einar Bjoerndalen. Z Čechů ukončil kariéru Jaroslav Soukup a Gabriela Koukalová se k závodění zatím vracet nechce. Ve všech týmech nastanou změny a v závodech se objeví nová jména.

Zobrazeno 1464 krát
Naposledy upraveno: čt., 15. listopad 2018 21:23
Pro psaní komentářů se přihlaste