pá., 7. duben 2017 11:43

Zajímá vás architektura a design? Zapojte se do festivalu Open House Praha

Logo festivalu Open House Praha Logo festivalu Open House Praha Zdroj: www.openhousepraha.cz
Praha – O víkendu 13. a 14. května proběhne v Praze třetí ročník festivalu Open House Praha, který zdarma umožňuje nahlédnout do veřejně nepřístupných budov. Festival hledá dobrovolníky, kteří by pomáhali s organizováním skupinek návštěvníků a působili jako průvodci. Nabídka je určena všem se zájmem o veřejný prostor, znalosti architektury organizátoři nevyžadují. Více informací nabízí festival na svých stránkách www.openhousepraha.cz.

Open House Praha letos otevře návštěvníkům 43 budov a prostorů. Tento rok festival nově zpřístupní například sídlo společnosti Seznam.cz, Winternitzovu vilu nebo Dům módy na Václavském náměstí. Kompletní seznam otevřených budov zveřejní organizátoři na stránkách festivalu během první poloviny dubna. 

Festival Open House vznikl v roce 1992 v Londýně. Jeho zakladatelkou je Victoria Thornton, nositelka Řádu Britského impéria za přínos v oblasti architektury. „Mým cílem bylo vytvořit festival, který bude pro každého a bude přístupný zdarma,“ říká autorka festivalu. „Město je přeci nás všech, a my bychom se do něj měli zapojit a stát se jeho součástí,“ doplňuje. U zrodu stála také architektka českého původu Eva Jiřičná.

Praha je spolu s dalšími 36 městy součástí celosvětové sítě Open House Worldwide. Kromě řady evropských metropolí, jako je Barcelona, Vídeň nebo Helsinky, se festivalu účastní také třeba New York, Buenos Aires, Jeruzalém nebo Melbourne.

Zobrazeno 2018 krát
Naposledy upraveno: po., 10. duben 2017 09:13
Pro psaní komentářů se přihlaste