pá., 8. prosinec 2017 19:17

Proslulý dokumentární cyklus BBC Zázračná planeta zavítá do O2 arény

Zázračná planeta II Zázračná planeta II Zdroj: www.imdb.com
Praha – Po obrovském úspěchu programu Zázračná planeta – Live in concert se 28. března 2018 v pražské O2 aréně představí pokračování koncertního provedení dokumentárních přírodopisných filmů BBC Zázračná planeta II. Turné je kromě Prahy naplánováno do 23 měst devíti různých zemí. 

Program Zázračná planeta II přináší neobvyklé záběry natočené ve velmi vysoké kvalitě a divákům ukazuje ještě bližší pohled do srdce přírody. Ve spojení s osmdesátičlenným symfonickým orchestrem a hudbou, kterou složili Hanz Zimmer, Jacob Shea a Jasha Klebe, se tak stává působivým vizuálním a hudebním putováním.

Po prvním vysílání Zázračné planety II ve Velké Británii dosáhlo BBC rekordní sledovanosti. Jejich program vyvolal nesmírný zájem jak u televizních, tak online diváků. Živá koncertní verze nyní představí různé scény seriálu na velké obrazovce. Nově sestavený filmový materiál, který BBC použila speciálně pro tento koncert", zavede diváka do různých přírodních oblastí, které byly lidským očím dosud skryty. 

Dokumentární série Zázračná planeta v roce 2006 změnila pohled na svět, ve kterém žijeme. O deset let později se na společnost BBC vrátila s dlouho očekávaným pokračováním Zázračná planeta II. Společně s ostatními koproducenty se BBC opět podařilo nastavit nové standarty v oblasti dokumentárních filmů. Týmy kameramanů věnovaly natáčení série tři roky. Během sto sedmnácti výletů ve čtyřiceti zemích světa kameramani celkem natočili 2089 hodin materiálu a pořídili unikátní snímky Země a jejích obyvatel. Díky pokročilé technologii bylo možné zaznamenat přírodu z jiného úhlu a mnohem detailněji.

V některých kinech maji právě teď diváci příležitost vidět snímek Earth: Den na zázračné planetě. Film z produkce BBC Earth Films představuje život na Zemi během čtyřiadvaceti hodin. „Člověk si může stokrát myslet, že v seriálu BBC Zázračná planeta už všechno viděl. Ale pak příjde celovečerní dokument Earth a znovu se dostaví dotyk krásy, umocněný ještě velkým plátnem,“ napsala pro iDnes Mirka Spáčilová.

Prodej lístků na Zázračnou planetu II – Live in concert probíhá v prodejní síti Ticketportal. 

Zobrazeno 3146 krát
Naposledy upraveno: út., 12. prosinec 2017 19:43
Pro psaní komentářů se přihlaste