pá., 13. listopad 2015 02:04

Zbrojnice patřila komiksům

Olomouc - Gaiman. Miller. Moore. Satrapi. Taková jména a spousta dalších zněla v úterý od sedmi do desíti večer ve zbrojnické klubovně Zmijozel, kde se sešli jak komiksoví nadšenci, tak lidé komiksu neznalí, kteří si přišli pro inspiraci.

Na začátku, aby se prolomily ledy, všichni představili sebe a první komiks, který kdy četli. Tady se objevil střet generací, zatímco starší ročníky vyrůstaly na Rychlých šípech a Čtyřlístcích, ty mladší své první komiksové krůčky udělaly prostřednictvím Kačera Donalda a amerických superhrdinů.

Při představování svých oblíbených grafických románů účastníci procestovali komiksový svět v celé jeho rozmanitosti. Od imaginativního Sandmana Neila Gaimana, přes civilní příběhy ze života jako Persepolis nebo Modré pilulky, až do našich českých kotlin, k legendárnímu Kájovi Saudkovi. "Pro mě to byl inspirativní večer, zaujal mě například komiks Maus od Arta Spiegelmana," komentuje akci studentka žurnalistiky Vendula Baštincová. Na závěr si účastníci zasoutěžili o dva komiksy - o Ságu od Briana K. Vaugnana a Safari moře od Mawila.

Večerní čtení zbrojnická knihovna pořádala už podvanácté, v minulých letech se kromě komiksů večery věnovaly například hororové, dobrodružné a detektivní literatuře.

Zobrazeno 2277 krát
Naposledy upraveno: so., 24. únor 2024 22:33
Pro psaní komentářů se přihlaste