po., 11. květen 2020 17:07

Zemřel americký herec Jerry Stiller, proslavil ho sitcom Dva z Queensu a komediální seriál Show Jerryho Seinfelda

Jerry Stiller Jerry Stiller Zdroj: https://commons.wikimedia.org
New York - Ve věku 92 let zemřel herec a komik Jerry Stiller. V pondělí o jeho úmrtí informoval jeho syn Ben Stiller na svém Twitteru. 

"S lítostí musím oznámit, že můj otec Jerry Stiller zemřel z přirozených příčin. Byl skvělým tátou i dědečkem a po 62 let nanejvýš oddaným manželem Anne. Bude nám velmi chybět. Miluju tě, tati," napsal na svůj Twitter Ben Stiller.

Nejvíce Jerryho Stillera proslavila role Franka Costanzy v seriálu s názvem Show Jerryho Seinfelda z roku 1989. O deset let později zazářil v americkém sitcomu Dva z Queensu, kde ztvárnil roli Arthura Spoonera. Zahrál si i po boku svého syna v komedii Zoolander.

Jerry Stiller se narodil jako nejstarší ze čtyř dětí Belly a Williama Stillera. Jeho otec se živil jako řidič autobusu a pocházel z rodiny židovských přistěhovalců z Rakouska. V roce 2015 Stiller přišel o manželku Anne Mearu, která byla rovněž herečkou. Manželé se potkali v roce 1953 v New Yorku na konkurzu a o pár let později se stali komickým duem známým jako Stiller a Meara. Společně se objevili také v americké estrádě Show Eda Sullivana.

Zobrazeno 1180 krát
Naposledy upraveno: st., 13. květen 2020 13:11
Pro psaní komentářů se přihlaste