po., 7. prosinec 2015 19:10

Zemřel filmový tvrďák Robert Loggia

Loggia, se narodil sicilským přistěhovalcům v New Yorku. Původně vystudoval žurnalistiku a o kariéře herce ani neuvažoval. To vše se změnilo po jeho návratu z armády, když začal hrát v divadle na Broadwayi. Žurnalistiky se ovšem nevzdal a na začátku padesátých let působil jako rádiový a televizní hlasatel.

Robert Loggia zemřel v přítomnosti své dcery Cynthie a ženy. „Byl to skvělý manžel a ještě lepší otec,“ řekla jeho žena Audrey. Jeho kariéra před kamerou začala několika vedlejšími rolemi v seriálech, kde vypomáhal i jako režisér, například v Příbězích Alfreda Hitchcocka. První hlavní role se dočkal v televizním snímku The nine lives of Elfego Baca.

Prosadil se i vedle fenomenálního komediálního dua Hill – Spencer ve filmu Dva misionáři. Ve ztvárňování tvrďáků v komediálním světě neustal a hrál ve všech třech dílech Růžového pantera. Za svou roli ve filmu Velký byl oceněn Saturn award za nejlepšího herce ve vedlejší roli. Nominaci na Oscara si vysloužil v krimi-thrilleru Zubaté ostří. I v pokročilém věku byl herecky aktivní. Nedávno hrál generála USA v hollywoodském sci-fi blockbusteru Den nezávislosti.

Loggia po sobě zanechal čtyři děti.

Zobrazeno 2182 krát
Naposledy upraveno: út., 5. březen 2024 16:28
Pro psaní komentářů se přihlaste