pá., 11. listopad 2016 10:47

Zemřel kanadský hudebník a básník Leonard Cohen

Leonard Cohen. Leonard Cohen. Zdroj: leonardcohen.com
Los Angeles - Ve věku 82 let zemřel kanadský písničkář Leonard Cohen. Včera těsně po půlnoci o tom uvědomila veřejnost jeho oficiální stránka na Facebooku. Příčina úmrtí je zatím neznámá.

"S hlubokým zármutkem oznamujeme, že legendární básník, písničkář a umělec Leonard Cohen zesnul. Ztratili jsme jednoho z nejuznávanějších a nejplodnějších vizionářů," uvedla společnost Sony Music na jeho oficiálních stránkách na Facebooku. Dále v prohlášení dodávají, že rodina se chce se zesnulým rozloučit v soukromí v Los Angeles.

Autor legendárních hitů jako Hallelujah nebo Suzanne byl vlastníkem početné řady světových ocenění za jeho tvorbu. Avšak nevěnoval se pouze hudbě. Ještě předtím, než se v šedesátých letech proslavil v hudebním světě, napsal dva romány. Jeho romanopisectví ale neslavilo úspěch. Coby básník má na kontě přes deset sbírek poezie.

Texty jeho písní patřily převážně ženám, ale do stejné míry také víře v Boha. A právě kvůli něžnému pohlaví se naučil ve svých třinácti letech hrát na kytaru.

"Když lidé mluví o Leonardovi, zapomínají zmínit jeho melodie, které jsou pro mě, spolu s jeho texty, jeho nejvyjímečnějšími výtvory," uvedl Bob Dylan v rozhovoru s The New Yorker.

Zobrazeno 2565 krát
Naposledy upraveno: so., 12. listopad 2016 21:39
Pro psaní komentářů se přihlaste