čt., 11. březen 2010 19:01

Zima chytla druhý dech

Petr Sliž
Olomouc - V průběhu posledních pár dní pomalu mrznou veškeré vřelé představy o příchodu jara a ani předpověď na víkend nerozehřeje naše zmrzlé kosti.

Po tom, co před týdnem či dvěma jaro začalo "vystrkovat růžky" v podobě příjemných deseti i více stupňů celsia, nastal opět návrat zimního počasí. Již několik dní to za okny vypadá spíše na leden, než na téměř polovinu března, a tak se kýžená vidina příchodu jara poněkud vzdaluje. Poslední dva dny dokonce počasí vzalo iluze asi i těm největším optimistům, neboť ve středu ale zejména ve čtvrtek sněžilo.

Na víkend meteorologové předpovídají teploty převážně pod bodem mrazu, a tak je docela pravděpodobné, že další sněhové srážky nebudou nějak výjimečné. To ale dává naopak možnost lyžařům využít letošní mimořádně štědrou a dlouhou zimu k víkendovým radovánkám. Většina středisek v Čechách i na Moravě je stále v provozu a těší se slušné návštěvnosti nadšenců různého věku. Vzhledem k vývoji počasí bude letos ještě několik příležitostí si zalyžovat i u nás, ačkoli tomu tak v posledních pár letech touto dobou nebylo. Ať už patříte do skupiny nadšených lyžařů nebo mezi ty, kteří zatím marně očekávají jaro a sníh za okny je irituje, budete se muset vyrovnat s dalšími pár dny zimy.

Zdroj: ČHMÚ

Zobrazeno 2397 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:38

Související články

Otužování jako nový trend
Otužování jako nový trend
  pá., 27. listopad 2020 19:04
Na Sibiři se objevil zelený sníh
Na Sibiři se objevil zelený sníh
  st., 6. březen 2019 16:52
Jak zůstat i v zimě IN
  so., 3. prosinec 2011 19:38
Pro psaní komentářů se přihlaste