ne., 12. březen 2017 18:16

Zmar Sparty podtrhli při porážce i její fanoušci

Smutek sparťanů. Smutek sparťanů. Zdroj: www.efotbal.cz
Mladá Boleslav - Fotbalisté Sparty prohráli ve dvacátém kole Epojištění ligy v Mladé Boleslavi 1:0. Jediným gólem rozhodl Douglas Da Silva. Utkání navíc muselo být na pět minut přerušeno, kvůli výtržnictví v sektoru hostů. Sparta tak ztratila v boji o titul další body.

Vinou zranění a karetních trestů nenastoupili sparťanští fotbalisté na jaře ještě ani jednou ve stejné základní sestavě. Kromě dlouhodobých marodů Zahustela, Frýdka, Pulkraba a Costy se k nim přidal i Holek a za čtyři žluté karty v sezoně měl stopku kanonýr David Lafata. Jen na lavičce zůstala zimní posila Néstor Albiach. Mladoboleslavský trenér Svědík naopak vsadil na rychlost a i kvůli této taktice zůstali na lavičce Magera a nejlepší střelec domácích Jan Chramosta.

Sparta nezačala utkání vůbec dobře. Boleslav byla v prvním poločase jednoznačně lepší. Měla několik gólových příležitostí. Po standardní situaci se k odraženému míči dostal Valenta, ale Koubek vytáhl skvělý zákrok. Ve dvacáté minutě obrana letenských nedostupovala hráče ve vlastním pokutovém území a Železník svým centrem našel na zadní tyči Fleišmana, proti kterém podruhé v zápase zasáhl výborně hostující gólman. O sedm minut později hlavičkoval Da Silva. Do poločasu ještě dvakrát zahrozil Železník, jednou jeho střelu zblokoval Michal Kadlec, podruhé hlavičkoval mimo. Ke slovu se dostala i Sparta. Konkrétně Konatého v šestnáctce fauloval Pauschek, sudí však penaltu neodpískal. Největší šanci letenských měl také Konaté, jej našel přízemním centrem Hybš a Konaté sám před bránou trefil bránícího Fleišmana.

Do druhého poločasu udělala Sparta dvě změny. Na hřiště šli Vácha s Néstorem a vystřídali Sáčka s nevýrazným Čermákem. Sparťanům to herně určitě pomohlo, ale šance nepřicházely. Místo toho inkasovali. Při rohovém kopu využila Boleslav svoji výškovou převahu, špatného bránění hostů a hlavně špatného vyběhnutí Koubka. Da Silva svoji hlavičkou z malého vápna nasměroval svůj tým k prvnímu vítězství Mladé Boleslavi nad Spartou po pěti letech. Domácí zvítězili také po devítizápasovém čekání na tříbodový zisk. Ten se datuje do 14. října loňského roku, kdy Boleslav vyhrála 3:0 na Bohemce.

Trápení Sparty podtrhli její fanoušci, kteří nejprve celé utkání bučeli na Konatého, i přesto že v nedávném rozhovoru se vyjádřil trenér Holoubek, že to týmu jen ubližuje, když fanoušci nefandí všem jejich hráčům. Poté v osmdesáté minutě začali používat pyrotechniku a snažili se dostat na hřiště. Nakonec se po pěti minutách všechno uklidnilo a mohlo se pokračovat. Nicméně Sparťanům to určitě nepomohlo a asi dostanou další pokutu za chování jejich fanoušků.

Zobrazeno 2357 krát
Naposledy upraveno: st., 15. březen 2017 10:29
Pro psaní komentářů se přihlaste