ne., 20. listopad 2016 12:00

Gratz odjel ze Znojma s výpraskem

Radující se M. Györi Radující se M. Györi Zdroj: hcorli.cz
Do Znojma přijel rakouský Graz, který se nacházel na páté příčce mezinárodní EBEL ligy a tedy místě, které zajišťuje play off. Znojmo bylo v té době na místě osmém a oba týmy dělily pouze tři body. Bylo tedy důležité, aby domácí zápas zvládli a nenechali si utéct rakouský tým. Jeden gól Gratzu v první třetině nestačil a Znojmo jej udolalo pěti góly. 

Jak už bývá ve Znojmě zvykem, fanoušci vyprodali halu a vytvořili skvělou kulisu. V první třetině byli Orli značnou část v soupeřově obranném pásmu, k ohrožení brankáře Honeckla se však nedostali. Ten nastoupil do základní sestavy místo dánské jedničky Dahma. Přes tlak domácích to byli hosté, kteří poprvé skórovali. Ve 14. minutě si znojemská obrana nepohlídala na modré čáře Setzingera. Ten si zpracoval puk a řítil se sám na Nechvátala. Zkušený útočník udělal Nechvátalovi bekhendovou kličku a s přehledem zakončil.

Druhá třetina diváky potěšila víc, než první. Dočkali se 4 gólů. A všechny skončily za zády Honeckla a později Dahma. Velký obrat začal Číp, když mu před odkrytou bránu přihrál Plíhal. Necelé dvě minuty nato od modré čáry vypálil McMonagle a Honeckel jednoduchou střelu neudržel. McMonagle se prosadil i podruhé, i když podle opakovaných záběrů si nejspíše srazil puk do brány Honeckel. Špaček vystřelil od kruhu a puk vypadl za záda hostujícího brankáře. Od tyčky se odrazil k jeho betonům a buď dojíždějící McMonagle špičkou hokejky, nebo sám Honeckel si srazil puk za brankovou čáru. Tímto gólem skončilo i působení rakouského brankáře v zápase. Místo něj se do brány vydala jednička týmu Dahm. Brankář s nejvyšším procentem úspěšných zákroků v soutěži, s čistým štítem dlouho nevydržel. První přesilovku v zápase využil po několika dorážkách Hughesman a zvýšil tak vedení na 4:1.

V poslední fázi zápasu se dočkali diváci opět pouze jednoho gólu. Obrat završil individuální akcí Yellow Horne. Drobný útočník od modré čáry prokličkoval až před Dahma, ten se jej snažil výborným pohybem vybruslit. Yellow Horne však udělal kličku i Dahmovi a zakončil do prázdné brány. Hosté se snažili snížit hrozivý výsledek, domácí hráči si však výsledek pohlídali a získali důležité tři body v boji o play off.

 

Zobrazeno 1708 krát
Naposledy upraveno: čt., 24. listopad 2016 21:07
Pro psaní komentářů se přihlaste