st., 26. říjen 2016 22:37

Znojmo se dotáhlo na příčky zajišťující play off

Colton Yellow Horne Colton Yellow Horne Zdroj: Rostislav Pfeffer www.reklamafoto.cz
Znojmo – Ve středu 26. října se v Nevoga aréně dohrávalo 14. kolo mezinárodní EBL ligy mezi domácími Orly a maďarským celkem Fehervar AV19. V orlím dresu se představila staronová posila Colton Yellow Horne, který se vrátil po svém angažmá v Plzni, kde stihl odehrát pouze 11 utkání. Do Znojma se vrátil především kvůli rozsáhlé marodce.

Utkání sledovalo 3211 diváků a díky akci domácího klubu „Ladies night“ měly vstup zdarma zástupkyně něžného pohlaví. V hledišti to bylo znát, přesto však byla vytvořena skvělá atmosféra. Hned při svém prvním střídání mohla nová posila Znojma otevřít skóre, před brankářem ale Yellow Horne selhal a bránu minul. To domácí fanoušky mrzet nemuselo, neboť se o dvě minuty později prosadil David Bartoš. Ten se nejlépe zorientoval v závaru před Hetenyim a pohotově vystřelil mezi jeho betony. Vedení domácím dlouho nevydrželo. Po chybě znojemské obrany zachytil vyhozený kotouč Daniel Koger a z mezikruží skóroval do Schwarzovy svatyně.  V první třetině se diváci dočkali ještě jednoho gólu. Přesilovku a důrazu před bránou využil Peter Pucher. Po nahozeném kotouči ukázal své zkušenosti, když udělal Hetenyimu rychlou kličku a zasunul puk k pravé tyči.

Druhou třetinu začali opět lépe domácí a znovu u toho byl Yellow Horne. Při přesilovce ale minul levý horní roh. Paradoxně to byli čerti, kteří se radovali z gólu. Ve svém vlastním oslabení šli do přečíslení 2 na 1. Schwarz skvěle zakročil proti střele Sofrona, následné dorážce ale zabránit nedokázal. Přestože hráli Orli často přesilové hry, ze hry měl více Fehervar. Po druhé brance čertů se ale hra uklidnila a do kabin se šlo za nerozhodného stavu.

Do třetí třetiny naskočil lépe hostující celek. Hosté vysunuli svůj tlak za půlící čáru a napadali Znojmo v jejich obranné třetině. Z toho důvodu si také vzal domácí trenér oddechový čas. Taktika, kterou v pauze zvolil, se mu vyplatila. Tlak hostů pominul a domácí se dostali opět do hry. Pucher podruhé v zápase prokázal své zkušenosti a chytrou přihrávkou před brankoviště překvapil všechny obránce. Tam čekal Radek Číp a pohotovou střelou pod horní víko nedal Hetenyimu šanci. S blížícím se koncem utkání rostl tlak maďarských čertů. Ve svých šancích ale pokaždé ztroskotali na skvělém Schwarzovi. Fehervaru nepomohla ani hra bez brankáře.

Branky a nahrávky: 3. Bartoš (Řezníček, Da Costa), 16. Pucher (Šulák, Lakos), 49. Číp (Pucher, Vodný) – 7. Koger (Sarauer, Szirányi), 29. Koger (Sofron). Rozhodčí: Nikolić, Siegel – Gattol, Nothegger.Vyloučení: 3:4. Využití: 2:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 3211. Střely na branku: 31:33. Průběh utkání:1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2.

ORLI ZNOJMO: Schwarz – Řezníček, McMonagle, Šulák, Lakos, Stehlík, Biro, Kadeřávek – Hughesman, Bartoš, Yellow Horn – Špaček, Pucher, Číp – Vodný, Da Costa, Györi – Csamango, Wronka, Šeda.
Fehérvár AV19: Hetenyi – Owens, Manavian, Sagert, Makowski, Szaller, Szirányi, Szabo – Courchaine, Maylan, Sofron – Kóger, Sarauer, Bodo – Reisz, Kocsis, Vincze – Orban, Vas, Sárpátki.
Zobrazeno 1953 krát
Naposledy upraveno: čt., 27. říjen 2016 21:08
Pro psaní komentářů se přihlaste