Filtrované články podle data: neděle, 13 říjen 2019

Olomouc – Nezisková organizace Loono, známá šířením osvěty v oblasti prevence a zdraví, znovu zavítá do města Olomouce, aby zde na konci října a v listopadu mohla uvést přednášky a workshopy týkající se výživy a reprodukčního zdraví. Hostit ji bude například interaktivní muzeum vědy Pevnost poznání.
Zveřejněno v: ZPRÁVY
Česká republika - Zbytky ze zdemolovaných staveb tvoří až polovinu odpadů vyprodukovaných v České republice. Avšak kameniva, kterého je potřeba k výrobě betonu rapidně ubývá. Společnost Skanska se proto rozhodla přijít s velice unikátním materiálem, který by měl oba problémy vyřešit. Recyklovatelný beton, který firma vyvinula ve spolupráci s českou firmou ERC-TECH a o kterém se začala zmiňovat již na začátku letošního roku, je vyrobený až ze 100 % z recyklované stavební suti.
Zveřejněno v: ZPRÁVY
Praha – Uplynulý víkend si Praha nemohla stěžovat na tmu v ulicích. V hlavním městě totiž probíhal Signal festival. Sedmý ročník festivalu světla opět přinesl mnoho vizuálně zajímavých děl a bohatou nabídku doprovodného programu.
Zveřejněno v: ZPRÁVY
Čína - Vyloučení herního streamera přineslo prostestní reakce herní komunity, která vyzývá k bojkotu studia Activision Blizzard.
Zveřejněno v: ZPRÁVY
Olomouc - I letos se mají olomoučtí milovníci české a slovenské autorské módní tvorby na co těšit. Předvánoční Dizajntrh se už blíží. Originální prodejní přehlídka začne v sobotu 23. listopadu a v prostorách Uměleckého centra Univerzity Palackého potrvá celý víkend.
Zveřejněno v: ZPRÁVY
ne., 13. říjen 2019 12:45

Hvězdy začaly tančit

Praha - V sobotu 12. října začala jubilejní desátá řada taneční televizní soutěže Stardance...když hvězdy tančí. Pořad vysílá Česká televize už od listopadu 2006. Show se účastní deset tanečních párů, které spolu soutěží ve večerech plných zábavy, tance a elegance.
Zveřejněno v: ZPRÁVY
ne., 13. říjen 2019 11:59

Kipchoge uběhl maraton pod dvě hodiny

Vídeň - Byl to sen, který se stal pro Keňana Eliuda Kipchogeho skutečností. V sobotu se ve vídeňském Prátru stal prvním člověkem, který zaběhl vzdálenost 42,2 kilometrů pod dvě hodiny.
Zveřejněno v: ZPRÁVY