Filtrované články podle data: úterý, 15 říjen 2019

Dosud volně přístupný seriál South Park náhle zmizel z internetových stránek a streamovacích medií, všech internetových uživatelů v Číně. Stalo se tak po odvysílání druhé epizody 23. série, která se jmenuje Band in China. Tato epizoda nelítostně kritizuje čínskou vládu a spolupráci amerických společností s ní. Tvůrci seriálu Trey Parker a Matt Stone v následující epizodě přitvrdili slovy: „F*** the Chinese government“ a jejich omluvný tweet v sobě nemá ani špetku upřímnosti.
Zveřejněno v: PUBLICISTIKA
Litvínov – V rámci 10. kola Tipsport extraligy ledního hokeje se spolu v neděli utkaly dva týmy okupující spodní příčky tabulky – domácí Litvínov a hostující Zlín. Na Zimním stadionu Ivana Hlinky diváci viděli gólově bohatý zápas, ze kterého vyšli lépe domácí hráči. Litvínov ovládl utkání poměrem 5:1. Výborný výkon předvedl především domácí brankář Janus, který měl na svém kontě 46 úspěšných zákroků.
Zveřejněno v: ZPRÁVY
 Ostrava - Ostravský Dům umění byl po čtyřměsíční nucené rekonstrukci střechy slavnostně znovuotevřen. Památkově chráněný objekt nabídne po odmlce návštěvníkům hned pětici nových výstav.
Zveřejněno v: ZPRÁVY
Olomouc - Druhý říjnový víkend patřila Olomouc jezdeckému sportu. V krásném jezdeckém areálu na Lazcích proběhl už sedmý ročník Grand Prix Jana Kutěje. Tyto závody jsou pojmenovány na počest muže, který stál u myšlenky vybudovat jezdecký areál v Olomouci na Lazcích, ale bohužel se již slavnostního otevření nedočkal. 
Zveřejněno v: ZPRÁVY
Praha - V pátek 4.10. odpoledne se na pražské Kampě shromáždily davy středoškolských studentů, které spojil jeden cíl – zamezit zavedení povinné maturity z matematiky plánované na jaro 2022. Studenti byli vybaveni transparenty s hesly jako „Maturovat z něčeho, co nás nikdo nenaučí? To by neklaplo.“ Na podiu na Malostranském náměstí představilo svůj pohled na tuto záležitot mnoho odborníků. V hojném zastoupení se protestující dostavili i před Ministerstvo školství za tajemníkem vlády.
Zveřejněno v: ZPRÁVY
út., 15. říjen 2019 07:47

V Brně proběhne festival Maker Faire

Brno – Do jihomoravské metropole o víkendu zavítají desítky tvůrců, kutilů či vynálezců. Brněnské výstaviště totiž bude hostit veletrh Mini Maker Faire. Festival kreativních a inovativních vynálezců se v Česku objeví už popáté, ve větším rozsahu naposledy proběhl v červnu v Praze.
Zveřejněno v: ZPRÁVY