Filtrované články podle data: čtvrtek, 17 říjen 2019

čt., 17. říjen 2019 21:25

Věstonická venuše navštíví Olomouc

Olomouc - Nejstarší keramická soška ženy bude poprvé vystavena v Olomouci. Ve Vlastivědném muzeu bude k vidění od 27. 11. do 8. 12. 2019. Soška je zapůjčena z Moravského zemského muzea v Brně, kde je v běžné expozici nahrazena kopií. Do Olomouce ovšem bude přivezen originál, který veřejnost uvidí poprvé za pět let.
Zveřejněno v: ZPRÁVY
Barcelona – V katalánské metropoli se znovu protestovalo. Vyjádřit nesouhlas s rozsudkem španělského soudu, který poslal do vězení katalánské politiky souzené kvůli referendu o nezávislost Katalánska přišlo téměř devět tisíc lidí. Demonstrace budou pokračovat. 
Zveřejněno v: ZPRÁVY
čt., 17. říjen 2019 12:26

Comic con poprvé v Česku

Praha - Legendární fanouškovská událost, comic con, konající se ve městech po celém světě, se poprvé podívá i do Prahy. A to již začátkem příštího roku, 7. až 9. února
Zveřejněno v: ZPRÁVY
Rok po smrti autora knižní předlohy Phillipa Rotha, přichází film Ireny Pavláskové, popisující socialistickou Prahu očima Američana, do kin.
Zveřejněno v: PUBLICISTIKA
Kdyby před jedenácti lety kdokoliv prohlásil, že se dočkáme lepšího zpracování Gothamského prince zločinu, než byl ten v podání Heatha Ledgera, kdekdo by se tvrzení vysmál. V říjnu 2019 však konečně světu předvedl své pojetí kultovní postavy herec s portorikánskými kořeny Joaquin Phoenix. Film, který je v mnoha směrech jedinečným, dokázal, že komiksový žánr ještě zdaleka nekončí a pořád může překvapit.
Zveřejněno v: PUBLICISTIKA