Filtrované články podle data: pondělí, 21 říjen 2019

po., 21. říjen 2019 21:43

Recenze: To Kapitola 2

Druhý díl slavného snímku To z roku 2017 je v kinech. Adaptace knihy Stephena Kinga o vražedném klaunovi ztvárnil režisér Andy Muschietti. Divácký zájem byl po prvním dílu, nejvýdělečnějším hororu všech dob, obrovský. Splnil ovšem očekávání natěšených fanoušků nebo se stal nezajímavým snímkem, který lehce zapadne mezi ostatní filmy hororového žánru? 
Zveřejněno v: PUBLICISTIKA
po., 21. říjen 2019 21:29

Přijď se pobavit na Gaudeamus Alkotour

Jedna z největších studentských akcí v České republice se již potřetí vrací do Olomouce! Ve středu 30. 10. se klub Varna otevře pro všechny odvážlivce, kteří se nebojí pít jako o život a zajistit tím tak vítězství své fakultě nebo univerzitě.
Zveřejněno v: PUBLICISTIKA
Významným tématem posledních let je udržitelnost. Často diskutované jsou přírodní zdroje, jejich omezenost a ekologická zátěž denně používaných produktů. Na trhu se podle aktuálních trendů objevil ekologický papír. Je vyrobený z kamene a bez vody.
Zveřejněno v: PUBLICISTIKA
Bogota - Důchodkyně se minulý týden neobvyklým způsobem pokusila propašovat drogy. Jedenaosmdesátiletá letá žena z Kolumbie měla ve svém invalidním vozíku schované tři kilogramy kokainu. S drogami se chystala odletět z kolumbijské Bogoty do Španělska.
Zveřejněno v: ZPRÁVY
Česká republika - V nejbližší době dojde ke změnám v regionální dopravě čtyř krajů. Konkrétně se jedná o Zlínský a Ústecký kraj, jejichž změny začínají platit od nového jízdního řádu, tedy od 15. prosince 2019 a také Olomoucký a Jihomoravský kraj, kde změny nabydou účinnosti od 1. ledna 2020. Cestujícím budou v železniční dopravě uznávány pouze jízdenky integrovaného dopravního sytému (IDS). Změny se týkají osobních a spěšných vlaků, na vlacích vyšší kvality (rychlíky a lepší) budou nadále uznávány doklady jako doposud. S nástupem IDS jízdenek dojde i k mírnému zdražení.
Zveřejněno v: ZPRÁVY
Když do kin přišla Zloba – královna černé magie, všichni byli plní očekávání. První díl dopadl nadmíru skvěle, což tvůrce motivovalo k natočení pokračování, které nese název Zloba – královna všeho zlého. Zatímco v prvním díle jsme mohli pozorovat trochu jinak převyprávěný příběh Šípkové Růženky. Druhý díl se zaměřuje už na vlastní originální zpracování. Královna Zloba se dozvídá nové informace o svém původu a Růženka se zmítá ve světě plném lží a intrik.
Zveřejněno v: PUBLICISTIKA
po., 21. říjen 2019 13:29

Lidé po celé republice sázeli stromy

Česká republika – Lesy na našem území se během víkendu rozrostly o stovky tisíc nových sazenic. Lidé ve čtrnácti městech totiž v rámci Dne za obnovu lesa vysázeli malé javory, jedle, buky, či lípy.
Zveřejněno v: ZPRÁVY
Praha – Prezident Miloš Zeman ukončil v neděli odpoledne rekondiční pobyt v Ústřední vojenské nemocnici v pražských Střešovicích, kam nastoupil ve čtvrtek. Po čtyřech dnech v nemocnici odjel na zámek do Lán. Podle mluvčího Hradu Jiřího Ovčáčka se hospitalizace prezidenta netýkala akutních zdravotních problémů, ale jednalo se pouze o přípravu na náročný program, který ho čeká 28. října.
Zveřejněno v: ZPRÁVY
Bratislava - Letní Uprising na konci srpna na Zlatých Pieskoch zahrál poslední tóny už pár měsíců zpět a tak nastal čas na zimní vydání tohoto reggae festivalu. Jako každý rok se organizátoři rozhodli uspořádat tzv. Winter Edition v Ateliér Babylon v Bratislavě a to už 30. listopadu.
Zveřejněno v: ZPRÁVY
po., 21. říjen 2019 10:37

Pražský podzim rozezní rytmy reggae

Praha - Po letní klubové pauze plné festivalů všeho druhu se hudba vrací na zimu opět do klubů. Do pražských music barů v listopadu a prosinci zavítají hned dvě legendy reggae muziky.
Zveřejněno v: ZPRÁVY