Filtrované články podle data: středa, 23 říjen 2019

Boston - V pondělí 21. října zveřejnilo vedení NHL tři hvězdy za minulý týden. První hvězdou byl vyhlášen český útočník David Pastrňák, který si toto označení vysloužil sedmi góly ve třech zápasech. Pozice druhé hvězdy NHL připadla obránci Washington Capitals Johnu Carlsonovi, načež třetí hvězdou byl zvolen brankář Buffalo Sabres Carter Hutton.
Zveřejněno v: ZPRÁVY
Bechyně - Kulturní dům ve městě z táborského okresu ovládlo na čtyři dny mladé divadlo. Studentské divadelní soubory tam na divadelní dílně Nahlížení představily svoji tvorbu. Třicátý ročník dílny začal ve čtvrtek 17.10. 2019 a v neděli účastníci zhlédli poslední představení.
Zveřejněno v: ZPRÁVY
st., 23. říjen 2019 19:57

Planý poplach na kolejích

Olomouc – Ve středu před pátou hodinou odpoledne se na kolejích Bedřicha Václavka rozezněl poplašný systém. Jednalo se o planý poplach.
Zveřejněno v: ZPRÁVY
Jediný Čech v zámořské NBA zažívá výjimečné měsíce. Nejprve se mu narodila dcera, poté podepsal smlouvu s Chicagem a nakonec dovedl národní tým k historickému šestému místu. Teď dokonce povede od začátku sezony jeden z nejslavnějších týmu v historii NBA jako jeho první rozehrávač.
Zveřejněno v: PUBLICISTIKA
Praha – Zápas desetiletí. I tak se mluví o dnešním zápase mezi pražskou Slávií a španělskou Barcelonou. Pro hráče Slávie zřejmě největší zápas kariéry, pro hráče Barcelony rutinní zápas, který musí zvládnout v cestě za vysněným titulem v Lize mistrů. Zápas vypukne ve 21:00 na Sinobo Stadiu v Praze.
Zveřejněno v: ZPRÁVY
Ostrava - Vítězem architektonické soutěže o parkovací dům, který má stát poblíž nově budované koncertní síně, se stala ostravská architektonická kancelář Projektstudio EUCZ. Celý projekt, který bude město stát přibližně 350 miliónů korun, ale sklízí na sociálních sítích od části Ostravanů kritiku.
Zveřejněno v: ZPRÁVY
Na začátku října tohoto roku vyšla dlouho očekávaná kniha Jaye Kristoffa, a to pokračování série Nikdynoci. Druhý díl této série nese název Boží hrob a to že má v názvu slovo „boží" není vůbec náhoda.
Zveřejněno v: PUBLICISTIKA
st., 23. říjen 2019 10:51

Podzimu kralují podcasty

Během posledních asi pěti měsíců jsme mohli na internetu zaznamenat spoustu nových podcastů, které si stále více a více nacházejí své publikum různých věkových generací a cílových skupin. Záleží jen na posluchači, jestli si přeje poslouchat témata politická, o školství, life stylu, nebo rozhovory se zajímavými lidmi. K dostání je téměř všechno.
Zveřejněno v: PUBLICISTIKA
st., 23. říjen 2019 10:33

Prokrastinace vládne světu

VAROVÁNÍ: Nápad na napsání tohoto článku vznikl v moment, kdy jsem odkládala napsání jiného aneb vítejte v začarovaném kruhu jménem prokrastinace. Pozor, Nakažlivé!
Zveřejněno v: PUBLICISTIKA
Devatenáctiletá kajakářka Barbora Dimovová, členka TJ VS Litovel, má za sebou náročnou sezónu. Člence českého reprezentačního družstva se letos podařilo vybojovat vysněnou medaili na mistrovství světa dospělých ve sprintu na divoké vodě. První polovinu sezóny věnovala náročnému tréninku na rychlostním kajaku na Evropské hry a na mistrovství Evropy U23 ve sjezdu, na kterém však předvedené výkony nenaplnily její očekávání, a proto se rozhodla dát do další přípravy vše. A stálo to za to, Dimovové se konečně podařilo prolomit prokletí čtvrtých míst a dovezla si ze světového šampionátu cennou medaili.
Zveřejněno v: PUBLICISTIKA