Filtrované články podle data: čtvrtek, 24 říjen 2019

Přesně deset let uplynulo od premiéry akční komedie z dílny Rubena Fleischera, Zombieland. Za vlasy přitažená jízda postapokalyptickou Amerikou v mnoha ohledech přišlápla pedály a bude tak se svým vyšším tempem zajisté divácky úspěšnější. Otázkou tedy zůstává, jestli se na tuhle ránu jistoty, skrytou v samotném podtitulku snímku vyplatí vypravit.
Zveřejněno v: PUBLICISTIKA
National Hockey League – Český hokejista David Pastrňák zažívá povedený vstup do sezóny. S deseti vstřelenými brankami vévodí tabulce střelců. V celkové produktivitě pak díky sedmnácti kanadským bodům bere druhé místo. Třiadvacetiletý Pastrňák tak má velmi výrazný podíl na třetím místě bostonských Medvědů v rámci tabulky Východní konference NHL.
Zveřejněno v: ZPRÁVY
Česká republika – V příštích dnech posílí České dráhy dopravu o desítky vozů navíc. Nejvíce jich vypraví na linkách mezi Prahou, Moravou a Slovenskem.
Zveřejněno v: ZPRÁVY
Gerald svým fanouškům přinesl předčasnou halloweenskou nadílku. Osm nadupaných tracků s neoposlouchanými rapovými jmény na featu, rádiovky, klubovky, temnější tóny a špetka nostalgie. Démoni a Andělé, dámy a pánové, zatáhněte rolety, dejte si sluchátka do uší a pojďme se společně vydat na cestu skrze Scary Nights!
Zveřejněno v: PUBLICISTIKA
čt., 24. říjen 2019 19:08

Bílé košile pro Karla Lagerfelda

Výstava bílých košilí, která vzdává hold práci geniálního umělce a modníh návrháře, se těší českému zastoupení. Jeden z exemplářů pro značku Karl Lagerfeld navrhla i česká modelka a současná redaktorka Vogue CS Eva Herzigová.
Zveřejněno v: ZPRÁVY
Ledovec Vatnajökull je největším ze všech ledovců, které na Islandu máte možnost vidět. Kromě toho pokrývá i nejvyšší horu celého ostrova, Hvannadalshnjúkur. Z jeho okrajů vyčnívá přibližně 20 ledovcových splazů, které mají vlastní názvy, ale velkým tématem, který hýbe celým ostrovem je klimatická změna, která dorazila i na toto území. Během celého století se vytratilo již 10 % z celkové plochy ledovců. My se s našim průvodcem vydáváme na Svínafellsjökull, abychom zjistili, jak moc jsou obavy na místě.
Zveřejněno v: PUBLICISTIKA
Boston - Zatímco Bruins v poslední době zaplavují samé pozitivní zprávy na adresu Davida Pastrňáka za skvělé výkony, jeho spoluhráče, útočníka Davida Krejčího zapsal Boston před utkáním s Torontem na listinu zraněných hráčů.
Zveřejněno v: ZPRÁVY
WTA Elite Trophy – Karolína Muchová zvládla debut na svém prvním turnaji WTA Elite Trophy, který se koná v čínském Zhuhai. Ve svém úvodním zápase dnes zdolala americkou tenistku Alison Riskeovou 2:1 na sety. O postup do semifinále se česká tenistka utká již zítra se Sofií Keninovou, další Američankou.
Zveřejněno v: ZPRÁVY
Česká republika – Šest nočních dálkových vlaků Českých drah bude v noci ze soboty 26. na neděli 27. října kvůli časovému posunu uprostřed noci hodinu čekat na odjezd. Pokud by vlaky pokračovaly v jízdě, jely by po změně času o hodinu dřív.
Zveřejněno v: ZPRÁVY
Plzeň - Pilotní projekt Scoobike spustily Plzeňské městské dopravní podniky. Dnes už zcela běžný sharing koloběžek PMDP zpřístupnilo v pondělí 21.10. pro držitele Plzeňské karty. S minimálně 90 denním předplatným je výpůjčka na půl hodiny zdarma.
Zveřejněno v: ZPRÁVY
Burnley – Londýnská Chelsea si po sobotní výhře připsala již sedmou výhru v řadě. Na stadionu Burnley dokázali její hráči přehrát soupeře a vyhrát 4:2. Největší podíl na tomto vítězství měl Pulišic. Mladý Američan si po čtyřech zápasech mimo sestavu jasně řekl o své místo v ní, když vstřelil hattrick. Stal se tak nejmladším hráčem The Blues, kterému se to povedlo.
Zveřejněno v: ZPRÁVY
USA - Speciál amerického letectva E-6B Mercury musel nouzově přistát kvůli střetu s jediným ptákem. Ten se zasekl v jednom z motorů a celý ho zničil. Letadlo, zkonstruované pro případnou nukleární válku má sloužit jako důležitý komunikační kanál, umožňující prezidentovi USA dávat rozkazy.
Zveřejněno v: ZPRÁVY
Essex - V noci na středu policie ve městě Grays v hrabství Essex objevila v přívěsu kamionu 39 mrtvých těl. Mezi nalezenými mrtvými byl i jeden nezletilý. Řidič kamionu, pětadvacetiletý muž ze Severního Irska byl zadržen a je podezřelý z vraždy.
Zveřejněno v: ZPRÁVY
Olomouc – „Spiderwoman“, tak hromadně přezdívají zahraniční média Aries Susanti Rahayu, indonéskou reprezentantku ve sportovním lezení, která ovládla rychlostní lezení na mistrovství světa v Číně.
Zveřejněno v: ZPRÁVY
Česká republika - V listopadu uplyne třicet let od pádu komunismu. Možností, jak si výročí připomenout, je několik. Ale jenom jedna spojuje výlet do historie s výpravou do přírody. Řeč je o soutěži Sametky organizované Českou radou dětí a mládeže.
Zveřejněno v: ZPRÁVY
Salcburk - Neapol se po divoké přestřelce 3:2 na půdě Salcburku dostala do čela skupiny E. Od úvodních minut diktovala Neapol tempo zápasu. Salcburk však nehodlal dát nic zadarmo a i díky střelecké formě Hålanda, kterou si drží od začátku soutěže, se jim dařilo dlouho držet krok. Nakonec předvedli hostující hráči své zkušenosti, kdy využili zaváhání obrany a vstřelili rozhodující branku. Neapol je první o bod před Liverpoolem, který vyhrál v Genku 4:1
Zveřejněno v: ZPRÁVY