Filtrované články podle data: sobota, 26 říjen 2019

Kopřivnice - Druhý prosincový víkend bude v kopřivnické Základní škole Dr. Milady Horákové v rušno. Sejdou se zde totiž fanoušci scifi, fantasy, horroru ale hlavně pak světa Star Wars. Od pátečního podvečera do nedělního dopoledne se tu bude konat 17. ročník akce KoprCon.
Zveřejněno v: ZPRÁVY
so., 26. říjen 2019 20:16

Hasiči obdrželi medaile za věrnost

Přerov – Na Přerovském zámku v Mervartově a Bajákově slavnostní síni významní představitelé Hasičského záchraného sboru České repuliky (HZS ČR) udělili v úterý 33 hasičům z Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje (HZS OK) medaile „Za věrnost II. a III. stupně“. Během ceremoniálu složilo slib i dvanáct nových členů sboru.
Zveřejněno v: ZPRÁVY
Vývojářská společnost Bethesda si pro milovníky Falloutu76 připravila novinku v podobě předplatného ze kterého hráč získá bonusy do hry. Není to ovšem za jednorázovou částku, jak to většinou u her bývá, ale za třináct dolarů měsíčně.
Zveřejněno v: PUBLICISTIKA
Řím - V pátek večer bylo italské hlavní město Řím plné módních ikon, novinářů, celebrit a známých modelek. V domovském městě návrháře Giambattisty Valliho totiž probíhala přehlídka jeho nové kolekce oblečení, které v sobě spojuje vysokou krejčovinu a obyčejný městský styl. Podobně jako například značka Moschino nebo legendární Karl Lagerfeld spojil italský návrhář síly s konfečkní značkou H&M a vznikla tak kolekce plná barevných a nápaditých modelů. Pro módní fanoušky je vždy spojení velkého návrháře a konfekční značky milá novinka. Modely jsou totiž cenově více než přijatelné.
Zveřejněno v: ZPRÁVY
Minulý týden mohli turisté naposledy podniknout výpravu na Ayersovu skálu zvanou také Uluru. Další výstupy už se konat nebudou. Při uzavření hory se také odstranil kovový řetěz, který lemoval celou délku stezky.
Zveřejněno v: ZPRÁVY
Svět - Týden se s týdnem sešel a Epic Games Store (EGS) rozdává další hry zdarma pro všechny uživatele tohoto internetového obchodu, kteří si je přijdou aktivně vyzvednout.
Zveřejněno v: ZPRÁVY
Olomouc – Česká hudební popová skupina Mig21 v čele s frontmanem a hercem Jiřím Macháčkem vyráží v rámci Hyjé! Tour i do olomouckého S-klubu. Zde odehrají koncerty ve dnech 7. a 8. listopadu. Název letošního podzimního klubového turné Hyjé! je odvozený z jejich posledního vydaného singlu, který posluchače přenese svým textem na Divoký západ. Skupina Mig21 se začala objevovat na české hudební scéně v roce 1998. Své první album s názvem Snadné je žít vydala až v roce 2001. Má zkušenost i s koncertováním se smyčcovým a dechovým souborem Lelek Orchestra. Mig21 mají svou fanouškovskou základnu také na Slovensku, kde odehráli mnoho koncertů. Při koncertech se zaměřují hlavně na vizuální podobu svých vystoupeních. Nahráli mj. také singl k českému filmu Jiřího Vejdělka Muži v naději, kde Jiří Macháček ztvárňuje hlavní roli. Vstupenky na čtvrteční koncert lze stále zakoupit online na stránkách S-klubu za 390 korun.
Zveřejněno v: ZPRÁVY
ČESKÁ REPUBLIKA – Flixbus od příští středy propojí na přímém spoji Česko s desítkou dalších nových destinací. Zelené autobusy spojí polskou Medyku a nizozemský Rotterdam a zastavovat budou také v Olomouci, Ostravě a Praze.
Zveřejněno v: ZPRÁVY
Praha - Osmý ročník čokoládového festivalu zahájil svou pouť v Pražské galerii Harfa, která se od 18. do 20. října stala největším lákadlem všech milovníků čokolády a cukrářského umění. Jako každý rok ani letos nechyběly stánky s rozličnými cukrářskými výtvory, soutěže o hodnotné ceny, doprovodná vystoupení, výstavy a degustace. Poprvé byla v Praze k vidění čokoládová zoo s více než 20 sochami zvířat v životní velikosti. Festival se postupně zastaví na 17 místech v České republice, mezi nimiž nebude chybět ani Olomouc, do které dorazí v polovině února.
Zveřejněno v: ZPRÁVY