Filtrované články podle data: úterý, 29 říjen 2019

Kalifornie - Po několika měsíčních spekulacích se potvrdilo to, co mnozí očekávali. Apple vydal v pondělí nová sluchátka s názvem AirPods Pro, tedy vylepšenou verzi předchozí řady bezdrátových sluchátek AirPods. Pocit radosti z inovací vystřídalo zklamání z ceny. Ta totiž tak uspokojivá není. Vyšplhá se až na 7290 korun, což je v porovnání s prvními AirPods asi o tři tisíce korun více.
Zveřejněno v: ZPRÁVY
út., 29. říjen 2019 18:42

POZVÁNKA: 30 let svobody! A jak dál?

Olomouc – V rámci výročí třiceti let od událostí listopadu 1989 proběhne v Pevnosti poznání veřejná diskuze s tématikou svobody. Debata bude probíhat 5. listopadu od 17:30, zúčastní se jí například Nora Fridrichová, Jindřich Šídlo či Vladimír Špidla. Vstup bude zdarma.
Zveřejněno v: ZPRÁVY
Praha - Jasně zářící hvězda temné hudby, mnohými označována za tvář moderního metalu, švédští Ghost, vystoupí 1. 12. v nově otevřeném O2 Universum v Praze. Bude to jejich druhá zastávka v České republice v jednom roce.
Zveřejněno v: ZPRÁVY
Lidé se rozhodují pro adopci z nejrůznějších důvodů, někteří nemohou mít vlastní děti, jiní chtějí udělat dobrý skutek a vytvořit dítěti fungující rodinu. Vždy je to nejistý krok vyžadující velkou dávku odvahy, zodpovědnosti a odhodlání. Na vesnici nedaleko Trutnova žije matka, která si adoptovala chlapce ve velmi špatném stavu. Později mu bylo diagnostikováno několik duševních chorob a život s ním tak není vůbec jednoduchý. 
Zveřejněno v: PUBLICISTIKA
Olomouc - Minulé úterý se v Regionálním centru obchodu v Olomouci sešel premiér Andrej Babiš, ministr průmyslu Karel Havlíček, ministryně průmyslu Klára Dostálová a hejtman Ladislav Okleštěk (všichni ANO), aby představili vize rozvoje drobného podnikání nejen v Olomouckém kraji, ale v celé České republice. Ke slovu se dostali i hosté, živnostníci a majitelé menších firem, kteří přispěli do diskuze svými věcnými připomínkami. Debatu moderoval Vladimír Lichnovský (ANO). Akci pořádal Olomoucký kraj, který dlouhodobě podporuje podnikání v kraji a nabízí možnost se vyjádřit k aktuálním problémům.
Zveřejněno v: ZPRÁVY
Benjamin Vejnar je úspěšný matematik působící zejména v oblasti topologie. V roce 2018 získal Cenu Neuron pro mladé špičkové vědce, kteří svými objevy rozšiřují vědecké poznání a posouvají ho dál. O tom, že ve své kategorii patří mezi nejlepší, vypovídá také zisk Bolzanovy ceny v roce 2012, kterou uděluje Univerzita Karlova jejím studentům za výjimečné práce. Svými poznatky obohacuje matematiky na konferencích nejen v České republice, ale i v USA a Číně.
Zveřejněno v: PUBLICISTIKA
Praha - Oblíbená zpěvačka a držitelka českého slavíka Lucie Bílá vystoupí 10. prosince v O2 Aréně v Praze. Koncert, který naladí na vánoční čas začne v 19 hodin.
Zveřejněno v: ZPRÁVY
Praha – Společnost Letiště Praha má od 15. října nového člena. Je jím Jiří Černík. Na starost dostal oblast financí, nákupu a informačních technologií. Na základě Černíkových zkušeností Letiště Václava Havla plánuje investice a rozvoj areálu.
Zveřejněno v: ZPRÁVY
Praha - Osobnosti jako Jiří Suchý, Waldemar Matuška a Pavlína Filipovská se před 60 lety podíleli na vzniku divadla Semafor. Je to teprve 14 let, co se divadlo přesunulo do svých nynějších prostorů v Dejvické ulici. Přesto se divadlu dařilo už od 60. let a na jeho prknech vzniklo mnoho úspěšných představení.
Zveřejněno v: ZPRÁVY
Francie - O galské vesnici, která čelí útokům od Římanů, slyšel snad každý. Typické postavičky Asterixe a Obelixe můžeme vidět jak v papírových komiksech, tak v televizní podobě. Dnes je to už 60 let, kdy se tento příběh dostal ke čtenářům.
Zveřejněno v: ZPRÁVY