Filtrované články podle data: neděle, 10 listopad 2019

Anglie - V Liverpoolu se v neděli odehrál nejočekávanější zápas podzimu. Do té doby druhý Manchester City vyzval Liverpool, který se před tímto kolem nacházel na první pozici s náskokem šesti bodů. Liverpool však potvrdil pozici lídra a zvítězil 3:1.
Zveřejněno v: ZPRÁVY
Ostrava - Do slezské metropole zamíří 4. prosince legendární anglická rocková kapela Deep Purple. Kapela je na svém turné Infinite Long Goodbye už od jara roku 2017. Na turné vyrazila po vydání svého dvacátého alba pojmenovaného Infinite. Během celosvětového turné kapela koncertovala v Praze a Brně. Nyní se dostalo i na Ostravu, která přivítá kapelu v Ostravar Aréně. 
Zveřejněno v: ZPRÁVY
ne., 10. listopad 2019 22:10

Bayern ovládl Der Klassiker

Německo - V sobotu se v Mnichově odehrál v rámci 11. kola Bundesligy duel mezi současnými největšími rivaly. Bayern Mnichov hostil Borussii Dortmund a vyhrál 4:0.
Zveřejněno v: ZPRÁVY
Pardubice – V Sezemicích se 9. listopadu uskutečnila charitativní sbírka věcí, kterou pořádala Sociální komise města Sezemice. Díky této akci, která se konala v malém městečku u Pardubic, se zlepší životy těch, kteří to vážně potřebují.
Zveřejněno v: ZPRÁVY
ne., 10. listopad 2019 21:49

Zac Posen končí se svou značkou

New York - Americký módní návrhář Zac Posen zavírá svůj stejnojmenný módní dům. Podle jeho slov za tím stojí zejména ekonomické problémy značky. Pro módní svět je to ovšem konec jedné éry, který nikdo nečekal.
Zveřejněno v: ZPRÁVY
V Keni si vzdělání může dovolit jen část populace, pro většinu rodin to je nedosažitelný luxus. Děti, které mají to štěstí, čas ve škole považují za nejpříjemnější část dne, protože jakmile školu opustí, čeká je práce na poli.
Zveřejněno v: PUBLICISTIKA
Česká republika - Slavia si i nadále drží před druhou Plzní náskok jedenácti bodů, na druhé straně Karviná s Opavou dále čekají na vítězství i na vstřelenou branku. Hráči Českých Budějovic si připsali pátou výhru v řadě a Zlín se dočkal prvního vítězství od konce srpna.
Zveřejněno v: ZPRÁVY
ne., 10. listopad 2019 18:49

Když se holka z paneláku ocitne v buši

O kulturním šoku a bezprostředních pocitech holky, která se vydala na jiný kontinent a našla tam svůj domov.
Zveřejněno v: PUBLICISTIKA
Před odchodem do výslužby působil Petr Pavel na nejvyšších vojenských postech. Byl náčelníkem Generálního štábu Armády České republiky a v letech 2015 až 2018 působil jako předseda Vojenského výboru Severoatlantické aliance. Dnes jezdí Petr Pavel po celé republice a přednáší pro studenty, akademiky a pro všechny, kteří o to mají zájem, a mimo jiné přijel i do Plzně, kde vedl přednášku na studentské akci Plzeňská diplomatická simulace.
Zveřejněno v: PUBLICISTIKA
Po nakažení spalničkami dochází k jevu známému jako „imunitní amnézie“. Jedná se o stav, kdy jsou z imunitního systému lidského těla vymazány veškeré informace o předešlých prodělaných chorobách. Naštěstí se dá tomutu stavu a celé chorobě snadno předcházet.
Zveřejněno v: ZPRÁVY
Není již novinkou, že před dvěma lety firma Amazon odkoupila práva pro natočení seriálu ze světa Pána prstenů. Fanoušci původní filmové trilogie se rozdělili na dva tábory – nadšence a skeptiky. S čím vším se však bude muset Amazon vypořádat, aby splnil velmi náročné požadavky skeptiků?
Zveřejněno v: PUBLICISTIKA
Praha - Historicky největší galavečer MMA v České republice, který se konal v sobotu ve vyprodané pražské O2 Aréně přinesl opravdu jedninečnou show. V 9 zápasech z 11 došlo ke knockoutu soupeře hned v prvním kole. Titul šampiona těžké váhy si odnesl podruhé v řadě Michal Martínek. Hlavní zápas večera, díky kterému do Prahy zavítalo 20 000 návštěvníků, však zvítězil slovenský fighter Attila Végh.
Zveřejněno v: ZPRÁVY
ne., 10. listopad 2019 12:06

Drsný konec pro Terminátora

Praha - Bezmála 20 tisíc lidí ve vyprodané O2 aréně sledovalo galavečer MMA, kde se v hlavním zápase utkal Karlos Terminátor Vémola a Attila Pumukli Végh. Největším překvapením celého večera byla porážka samotného Vémoly. Attila Végh ho hned v prvním kole knokautoval. Bitvu o pás šampiona těžké váhy vyhrál Michal Martínek. Gábor Boráros, který vydržel v kleci jen 50 sekund musel skončit kvůli rozseknutému obočí. Návštěvníci galavečeru MMA a diváci u televizních obrazovek mohli vidět 11 zápasů z toho 9 jich skončilo hned v prvním kole. 
Zveřejněno v: ZPRÁVY