Filtrované články podle data: úterý, 12 listopad 2019

út., 12. listopad 2019 19:08

Hnutí DUHA: Pomozte nám zachránit lesy

Podle hnutí DUHA dřevařský průmysl v České republice každé 3 minuty pokácí les o rozloze jednoho fotbalového hřiště. Právě toto hnutí přichází s výzvou „Zachraňme lesy“. Výzvu může podpořit každý na www.zachranmelesy.cz.
Zveřejněno v: ZPRÁVY
Opava - V pondělí 11. listopadu se v Opavě na svatého Martina tradičně procházelo vinnou stezkou. V odpoledních hodinách se průvod v čele s Martinem na bílém koni vydal stezkou od Obecního domu přes Ostrožnou ulici až k Hornímu náměstí. Celou akci doprovázela cimbálová muzika.
Zveřejněno v: ZPRÁVY
út., 12. listopad 2019 17:33

Waf – Waf míří do Brna!

Brno – Po dlouhém očekávání se milovníci vaflí, lívanců či palačinek dočkají pobočky Waf–Waf také v obchodním centru Velký Špalíček Brno. Otevření se koná v neděli 17. listopadu ve 12 hodin.
Zveřejněno v: PUBLICISTIKA
Nestává se často aby film, který není v angličtině sklidil ve Spojených státech takový obdiv. Je s údivem, že film Pon Džun-hoa Parazit, který je v korejštině, americké diváky neodradil.
Zveřejněno v: PUBLICISTIKA
Pardubice – mapa údajně budoucího metra Pardubic se 31. října objevila na paláci Hybský na náměstí Republiky. Palác Hybský na svém oficiálním facebookovém profilu sdílel 5. listopadu onu mapu i s popiskem, že první stanice bude vybudovaná přímo u nich. Zmatení Pardubičané se konečně dozvěděli, jak to s tím metrem doopravdy je.
Zveřejněno v: ZPRÁVY
Po usilovném pátrání se vědeckému týmu z Global Wildlife Organization konečně podařilo získat unikátní záběry kančila stříbrohřbetého, který byl téměř tři dekády považovaný za vyhynulý druh.
Zveřejněno v: ZPRÁVY
Pardubice - Blíži se prosinec, a tak se stejně jako každý rok řeší obecní vánoční výzdoba. Především tedy původ vánočních stromů. Jinak tomu není ani v Pardubicích, a právě tam bude Pernštýnské náměstí zdobit stromeček z místních kasáren T. G. Masaryka. Stromeček bude zdobit Pernštýnské náměstí od 1. prosince 2019.
Zveřejněno v: ZPRÁVY