Filtrované články podle data: pondělí, 04 listopad 2019

„Mami, já opravdu nikde bojovat nebudu!“ opakuju své nejbližší asi po desáté. Přihlásila jsem se totiž do dobrovolnického programu Sar-el v Izraeli, kam smí kdokoliv, kdo projeví zájem a vyplní všechny potřebné dokumenty. Připouštím, to je trochu otravné. A zařizování letenek a pojištění vlastně taky není čistě zábava, jenže já přece nejedu za zábavou.
Zveřejněno v: PUBLICISTIKA
Praha - Hráči univerzitního týmu vyrazili v neděli k zápasu sedmého kola univerzitní ligy ledního hokeje, ve kterém vyzvali lídry tabulky Engineers Prague. V zápase, který byl přímým soubojem o první místo tabulky, byli šťastnější domácí a reprezentanti Univerzity Palackého tak poprvé v sezoně nebrali ani bod.
Zveřejněno v: ZPRÁVY
Po polovině základní části Fortuna ligy vede Slavia ligu již o jedenáct bodů. Překvapení ve Zlíně, gólová smršť během pěti minut v Olomouci a druhé vítězství v řadě přišlo pro Spartu. Vše bylo k vidění během uplynulého ligového kola.
Zveřejněno v: ZPRÁVY
Zlín - Fotbalisté Viktorie Plzeń v pondělní dohrávce 15. kola nejvyšší fotbalové soutěže remizovali 1:1 se Zlínem. Západočeši se ujali vedení zásluhou Krmenčíka, to ale vzápětí ztratili díky trefě Wágnera. Slavia se tak vzdálila Plzni už na jedenáct bodů. Zlín se díky remíze posunul na třináctou příčku.
Zveřejněno v: ZPRÁVY
Střední škola polytechnická na Nových Sadech se letos ve dnech druhého a třetího listopadu stala místem konání již páté mezinárodní výstavy Lego modelů. Akci, která nesla název Svět kostek, uspořádala československá komunita Kostky.org., jež se tímto nápadem inspirovala ze zahraničí. Do Olomouce na letošní ročník výstavy dorazilo předvést své modely více než padesát českých a téměř dvacet zahraničních tvůrců z Maďarska, Francie, Rakouska a Polska. S sebou přivezli několik stovek modelů vyrobených z milionů kostek.
Zveřejněno v: ZPRÁVY
po., 4. listopad 2019 14:10

Nastala doba ořechová

Toužíte být zdraví a fit, ale zároveň si chcete dopřát něco dobrého? Ořechová másla, ořechy a další potraviny z nich vyráběné by měly být součástí vašeho jídelníčku. Dokáží nahradit různé suroviny a mohou se tak stát náhražkou nezdravých potravin, které zatěžují organismus. V dnešní době se výrobky z ořechů stávají trendem a poptávka po nich neustále roste.
Zveřejněno v: PUBLICISTIKA
Paříž - Pohybuje se rychlostí čtyři centimetry za hodinu a navzdory tomu, že nemá mozek je schopný se učit. Jde o jednobuněčný organismus, který je od 16. října k vidění v Pařížské ZOO, o tzv. blob.
Zveřejněno v: ZPRÁVY
Česká republika - Předvánoční vystoupení ruského baletního souboru Royal Moscow Ballet se u nás stalo již tradicí. Letos s sebou přináší nejpopulárnější baletní představení skladatele I. P. Čajkovského Labutí jezero. Na začátku prosince vystoupí hned čtyřikrát, a to v Praze, Brně a Ostravě.
Zveřejněno v: ZPRÁVY
Česká republika – Policejní hlídky se dočkají nových vozů, které jim mají pomoci s výkonnějším stíháním takzvaných pirátů silnic. Zapůjčeny jim budou hybridní vozy značky BMW 745 Le v policejním provedení, které budou sloužit v deseti krajích České republiky, zejména na rychlostních komunikacích a dálnicích.
Zveřejněno v: ZPRÁVY
Praha - Při příležitosti 101. výročí vzniku samostatného československého státu přislíbilo statečnost, ukázněnost a především věrnost České republice 866 nových vojáků Armády České republiky a nastupujících studentů Univerzity obrany v Brně. Slavnostní akt se konal 27. října na Hradčanském náměstí v Praze od půl druhé odpoledne.
Zveřejněno v: ZPRÁVY
V neděli 3. listopadu se ve španělské Seville uskutečnilo udílení cen MTV Europe Music Awards (EMA). Tato událost, kterou pořádá hudební stanice MTV, se každoročně koná v prvních listopadových týdnech. O vítězích jednotlivých kategorií rozhodují sami fanoušci, a to prostřednictvím internetového hlasování. Moderátorského mikrofonu se ujala Becky G. Svá živá vystoupení letos předvedli Dua Lipa, Niall Horan nebo Halsey.
Zveřejněno v: ZPRÁVY