Filtrované články podle data: sobota, 09 listopad 2019

Ostrava - Jeden z významných dnů českých dějin se blíží. 17. listopad, den, kdy se roku 1989 uskutečnila sametová revoluce. Den, který vedl k pádu komunistického režimu. Je to přesně 30 let svobody a demokracie v České republice. 
Zveřejněno v: ZPRÁVY
Brno - Od pátku 1. listopadu  se mohou zájemci vydat na dobrodružnou cestu plnou záhad po předkolumbovské Americe. Pod záštitou prezidenta Peru mohou návštěvníci brněnského výstaviště obdivovat neobyčejné exponáty a originální artefakty Incké říše a dalších jihoamerických civilizací, které byly doposud k vidění pouze v zemi svého původu.
Zveřejněno v: ZPRÁVY
Jistebník – V Jistebníku, obci rozkládající se na terase oderské nivy, probíhal o víkendu výlov rybníka Bezruče organizovaný rybníkářskou firmou Chov ryb Jistebník s.r.o. Tato podzimní událost každoročně láká stovky návštěvníků a ani letošek nebyl výjimkou. Na své si přišli nejen milovníci ryb, cestu kolem rybníka totiž lemovaly stánky s nejrůznějšími sladkými i slanými pochutinami nejrůznějšího druhu.
Zveřejněno v: ZPRÁVY
Praha - K výročí 300 let od prvního vydání periodických novin v českém jazyce vznikla ve spolupráci Národního muzea a Unie vydavatelů výstava, která se věnuje historii tištěných novin a časopisů. Tato výstava probíhá od 17. října do 21. ledna příštího roku v Historické budově Národního muzea.
Zveřejněno v: ZPRÁVY