Filtrované články podle data: sobota, 14 prosinec 2019

so., 14. prosinec 2019 21:23

Právě probíhá Czech Design Week 2019

Praha – Právě probíhá další ročník mezinárodní přehlídky designu a umění s názvem Czech Design Week. Koná se v pražském Kongresovém centru a představuje nejzajímavější současnou tvorbu českých i zahraničních autorů. Týden umění designu potrvá do patnáctého prosince.
Zveřejněno v: ZPRÁVY
Olomouc – Nově otevřená olomoucká galerie současného umění Telegraph Gallery pořádá svou první výstavu. Nese název Srdce v kleštích a autorem je olomoucký rodák Václav Stratil. Těšit se můžete na kresebné i fotografické práce, v nichž autor utváří vazby mezi osobní pamětí a svou uměleckou historií. Výstava potrvá do 19. ledna. 
Zveřejněno v: ZPRÁVY
Olomouc – Olomoucký designér přichází s novou podobou rakví. Rakve Optimistic coffin jsou jiné nejen svým tvarem a barevností. Nový design by měl mírnit utrpení pozůstalých a dělat z traumatizující události posledního rozloučení hluboce lidský, osobní, a hlavně důstojný rituál. Autorem tohoto konceptu je designér, umělec a pedagog Jiří Ďuriš, který pochází z Olomouce.
Zveřejněno v: ZPRÁVY
„Kdo z vás se někdy cítil tak podělaně moc osaměle, že jste ani necítili svoji přítomnost?" Yungblud vydal krátký film o pocitech osamělosti, nepřijetí společností a odsuzování. „Je to tak ironické a šílené, protože osamělý nikdo nechce být, ale každý se tak cítí," komentuje Yungblud svůj smutek.  
Zveřejněno v: ZPRÁVY