Filtrované články podle data: pondělí, 16 prosinec 2019

Georgia, Spojené státy – Muž plácl reportérku přes zadek přímo v živém vysílání. Ponížená reportérka útočníka obvinila ze sexuálního napadení. Ten nyní čeká na rozsudek ve vazbě, soud ho může poslat až na rok za mříže. 
Zveřejněno v: ZPRÁVY
Texas – entomolog Alex Wild objevil nový druh mravence. Podle něj neexistuje pro tento druh hmyzu lepší název než „rodeo ant“. Svými speciálně uzpůsobenými kusadly se hmyz umí zachytit jiného mrvavence a vozit se na něm dle libosti. Ačkoliv může něco takového vypadat úsměvně, v říši zvířat se jedná o strategický tah. Jezdci totiž své hmyzí druhy tímto způsobem zneužívají.
Zveřejněno v: ZPRÁVY
Seattle - Vědci se pomocí originální metody zaměřili na výzkum mozkových buněk a jejich funkcí. Pouštěli hlodavcům černobílé filmy a poté sledovali mozkovou aktivitu myší. Tento na první pohled roztomilý experiment odhalil, že se téměř devadesát procent buněk vůbec nechová tak, jak se vědci domnívali. Čerstvě uveřejněná studie tak položila základy pro zcela nové výzkumy v oblasti neurovědy.
Zveřejněno v: ZPRÁVY
Liverpool si podle očekávání poradil s posledním Watfordem, tím pádem se stále drží na čele tabulky. Chelsea doma nečekaně prohrála s Bournemouthem. Manchester City zvládl ve šlágru kola porazit Arsenal a náskok před Chelsea zvýšil na šest bodů. Do první pětky se po výhře nad Wolves dostal Tottenham.
Zveřejněno v: PUBLICISTIKA
Viktoria Plzeň si po podzimní části sezóny bude hledat nového trenéra. S Pavlem Vrbou se klub dohodl na vzájemném ukončení spolupráce. Trenér, který vedl Plzeň dohromady sedm a půl roku, při druhém angažmá dva a půl roku, byl již dnes představen jako hlavní trenér Ludogorce Razgradu. Tamní mistr bulharské ligy s ním podepsal smlouvu do léta roku 2022.
Zveřejněno v: ZPRÁVY
po., 16. prosinec 2019 10:41

V Zoo Chleby budou v létě řvát lvi

Chleby - Zoo Chleby, které se již v minulých letech podařilo získat z Vietnamu vzácné langury duk a úspěšně jako první v evropě odchovat jejich mláďata v zajetí loni slavnostně otevřela pavilon medvědů ušatých. Na příští rok zoologická zahrada plánuje další velké rošíření. Otevře nový pavilon s několika dalšími šelmami, nová expozice se zaměří především na zvířata africké divočiny.
Zveřejněno v: ZPRÁVY