Filtrované články podle data: pondělí, 02 prosinec 2019

Hlavní designér společnosti Apple a úzký spolupracovník Steva Jobse Sir Jonathan Ive, minulý týden definitivně opustil firmu a rozhodl se jít dál vlastním směrem. Jony je považován za ikonu, která navrhovala přístroje s logem nakousnutého jablka přes 20 let. Jeho odchod z pozice zaměstnance zapříčinil pád akcií společnosti o 1 %.
Zveřejněno v: ZPRÁVY
po., 2. prosinec 2019 20:54

Mourinho zatím stoprocentní

Vedení Spurs nejspíše udělalo správné rozhodnutí, když odvolalo Pochettina a místo něj angažovalo Mourinha. Ten totiž vyhrál všechny zápasy ve kterých tým ze severního Londýna vedl. Vrátil týmu sebevědomí a dostal tým do bojů o Ligu mistrů.
Zveřejněno v: PUBLICISTIKA
po., 2. prosinec 2019 20:43

LAYOUT HUDEBNÍHO MAGAZÍNU ŠPÍNA

Samostatný projekt- DTP/kulturní specializace Cílem projektu bylo vytvořit layout hudebního magazínu zaměřujícího se primárně na tvrdší hudební žánry v rozmezí rocku, punku, metalu a jejich odnoží, případně elektronické hudby. Vyhotovený magazín by měl seznámit čtenáře s novinkami z hudebního světa prostřednictvím zpravodajských a publicistických žánrů. Fiktivní časopis má měsíční periodicitu. Obsah, obálka a záměr jsou dostupné v příloze.
Zveřejněno v: DTP žurnalistika
Zápasy A-týmu Slavie v Lize Mistrů přinesly divákům rozporuplné emoce. Na jednu stranu hrdost za podané výkony, ale na druhou také zklamání z malého bodového zisku. Vždyť před prvním zápasem na San Siru mnoho lidí doufalo, že zápasy s giganty nedopadnou debaklem. Náladu by však trenérovi a vedení klubu mohl zlepšit vhled do budoucnosti. Sešívaní si totiž hýčkají mnoho nadějných talentů. Dokladem budiž výsledky v juniorské verzi milionářské soutěže.
Zveřejněno v: PUBLICISTIKA
Bruntál – V pátek 29. listopadu Bruntál slavnostně rozsvítil vánoční strom. Zaplněné náměstí Míru sledovalo, jak dopadlo napravení katastrofy, kterou urostlá jedle ze začátku způsobila. Město do vyzdobení stromu investovalo rekordní částku, k tomu navíc pro obyvatele připravilo překvapení v podobě betlému. V něm jsou umístěna dvě zvířata ze slámy vyrobená Renatou Mguni a dřevěné postavy Svaté rodiny, které vyřezal František Nedomlel. Návštěvníci se také mohli těšit z pestré výzdoby kolem celého náměstí. Je to vůbec poprvé, co se radní odhodlali k tak bohaté dekoraci. Rozsvícením stromu započal adventní program, na který naváže 11. a 12. prosince vánoční jarmark.
Zveřejněno v: ZPRÁVY
Toulouse – Ve víkendových kvalifikačních závodech se Adam Ondra umístil na druhém místě. Svým výsledkem si tak zajistil nominaci na olympijské hry, které se budou konat příští rok v Tokiu. Náš reprezentant si vedl dobře hned od začátku. V lezení na rychlost, což je Adamova největší slabina, si dokázal s časem 7,46 sekund vylepšit svůj osobní rekord a bral tak čtrnácté místo. Jako druhý byl na pořadu kvalifikace boulder. Rodák z Brna na něm ukázal svoji formu a s konečným součtem tří topů a dvou zón bral druhé místo, díky kterému se dostal do finálové osmičky postupující do boje o šest postupových spotů na olympiádu. Jelikož ve finálové osmičce byli krom našeho reprezentanta také dva závodníci z Japonska, které už má své nominační kvóty naplněné, měl Adam Ondra postup téměř jasný už před samotným finále. „Kdybych si byl stoprocentně jistý, že budu kvalifikován i s tím osmým místem, tak bych se do závodů už dál nepouštěl.“ řekl v rozhovoru pro ČTK. Japonsko se však stále snaží jednat o udělení výjimky a navýšení kvót. Proto náš reprezentant i přes zdravotní komplikace do finálových bojů v lezení na obtížnost nastoupil. Skončil na první místě. Konečný výsledek stačil na stříbrnou medaili.
Zveřejněno v: ZPRÁVY
Olomouc – S přicházejícím koncem roku probíhají ve všech odvětvích sportu vyhlášení nejlepších sportovců a sportovních výkonů za uplynulou sezónu. A jinak tomu není ani mezi kanoisty na divoké vodě. Slavnostní vyhlášení ankety Kanoista roku proběhlo v sobotu 14.12. v budově Regionálního centra v Olomouci. Favoritem na celkového vítěze byl aktuální mistr světa ve vodním slalomu Jiří Prskavec, kterému se podařilo obhájit loňské vítězství, a opět stanul na nejvyšší příčce mezi kanoisty. Na druhém místě se umístil Vít Přindiš, třetí místo obsadila Martina Satková. 
Zveřejněno v: PUBLICISTIKA
Česká Republika - První adventní neděli letošního roku mimo jiné obohatila i online premiéra filmu z české produkce s názvem Displace. Film se odehrává přímo na slunné Jamajce, kde se tvůrci dokumentu prostřednictvím rozhovorů s lokálními hudebníky či tanečníky snaží divákovi představit hudební žánr dancehall.
Zveřejněno v: ZPRÁVY