Filtrované články podle data: středa, 04 prosinec 2019

st., 4. prosinec 2019 23:57

Adventní jarmark v chebském muzeu

Cheb – Již 21. adventní trh pořádalo chebské muzeum. Jarmark se uskutečnil tradičně v sobotu před první adventní nedělí. I letos návštěvníky čekala bohatá nabídka vánočních dekorací či drobných dárků.
Zveřejněno v: ZPRÁVY
st., 4. prosinec 2019 22:19

Samurajové stále existují

Olomouc – Třeskot mečů, šustění dlouhých suknic, křik bojovníků a další zvuky zápasení samurajů. Univerzitní večer nesoucí název Cesty japonského meče nás zavedl do historie i současnosti východního bojového umění. Kendo a Shinto-ryu představili vyučující i studenti Univerzity Palackého v Olomouci na 6. ročníku prezentací a ukázek tradičního japonského šermu.
Zveřejněno v: ZPRÁVY
st., 4. prosinec 2019 22:13

Liverpool ovládl derby nad Evertonem

Liverpool – V rámci 15. kola Premier League, které se konalo netradičně v pracovním týdnu, se odehrálo liverpoolské derby neboli Merseyside derby. První Liverpool FC hostil Everton, který byl před utkáním na 17. místě dva body od sestupových příček. A protože domácí v letošním ročníku Premier League ještě neprohráli, šli do středečního utkání v roli favorita.
Zveřejněno v: PUBLICISTIKA
Ostrava – Ostravská skupina Amnesty International ve spolupráci se školami opět pořádá Maraton psaní dopisů. Studenti se tak již po několikáté mohou díky ručně psaným dopisům aktivně zapojit do boje o lepší svět a spravedlnost. Letošní Maraton organizátoři věnovali mladým lidem do 26 let, které příslušná vláda a úřady  utlačují a odpírají jim jejich práva. Všichni reprezentují různorodá zaměření a formu aktivismu. Akce bude probíhat v pátek 13.12.
Zveřejněno v: ZPRÁVY
Ostrava – V jednom z ostravských antikvariátů se sdružení dobrovolníků rozhodlo uspořádat Vánoční sbírku pro lidi bez domova. Široká veřejnost může přispívat až do 20.12.
Zveřejněno v: ZPRÁVY
st., 4. prosinec 2019 19:36

5 Seconds of Summer vyráží do Prahy

Praha - Australská kapela zamíří se svým světovým turné i do Evropy. Jejich hity, známé po celém světě, zazní v O2 aréně 1. června, vstupenky budou v prodeji od 6. prosince od 11 hodin. Jejich cena se pohybuje mezi 1390 korun a 1690 korunami.
Zveřejněno v: ZPRÁVY
Olomouc - Muzikál napsaný studentem Univerzity Palackého Matějem Taušem se do divadel vrací po dvou letech. Hrát se bude začátkem příštího roku, a to v kompletně novém hereckém obsazení.
Zveřejněno v: ZPRÁVY
Las Vegas - Šéf UFC Dana White potvrdil minulý čtvrtek návrat Conora McGregora do oktagonu jeho organizace. Taktéž to oznámil samotný McGregor na svém instagramovém profilu. Očekávaný návrat proběhne 18. ledna 2020 v Las Vegas.
Zveřejněno v: ZPRÁVY
 Olomouc – Z aktuálního průzkumu agentury STEM/MARK vyplývá, že až tři čtvrtina Čechů plánuje darovat svým blízkým k Vánocům knihu. Nemusí to být však obyčejné knihy, do trendu se dostávají i knihy interaktivní a scrapbooky.
Zveřejněno v: ZPRÁVY