Filtrované články podle data: čtvrtek, 05 prosinec 2019

Londýn – Arséne Wenger vydržel na pozici manažera Gunners přes dvacet let, jeho nástupce Unai Emery se loučí už po roce a půl. Definitivní tečku za angažmá španělského lodivoda udělal zápas s Eintrachtem Frankfurt, v němž sice Arsenal o poločase vedl, avšak v druhé půli německý celek utkání otočil, a nakonec i zvítězil. Čtvrtečnímu duelu dělal kulisu poloprázdný Emirates Stadium, což jen dokumentovalo stav londýnského celku.
Zveřejněno v: ZPRÁVY
čt., 5. prosinec 2019 22:41

Recenze: Předvánoční večer

Nový vánoční film v režii Moniky Mitchell vyšel v listopadu tohoto roku na internetové platformě Netflix. Pokud očekáváte kvalitní romantickou bombu, piřpravte si kapesníčky, protože budete plakat zklamáním. Jednoduchý a předvídatelný děj doprovází průměrné herecké výkony a snímek završuje reklama na samotný Netflix.
Zveřejněno v: PUBLICISTIKA
Östersund (Švédsko) – Odstartoval 43. ročník Světového poháru v biatlonu a česká reprezentace na úvod sezony získala první cenný kov. A to v podobě bronzu Markéty Davidové z úvodního sprintu biatlonového seriálu. Česká reprezentantka skončila na třetím místě s odstupem 11,9 sekund od zlaté Italky Dorothey Wiererové a se ztrátou 3,7 sekund na stříbrnou Norku Marte Olsbuovou Röiselandovou. Dvaadvacetiletá Češka v nedělním prosincovém závodě zvládla odstřílet všechny položky čistě, na rozdíl od chybujících Wiererové i Olsbuové Röiselandové, avšak samotná střelba byla pomalejší. V rozhovoru pro iDNES.cz Davidová přiznala, že čas strávený na střelnici bude schopna snížit přibližně o tři až pět sekund, přičemž takové časové rozmezí uvedla jako maximum pro nynější sezonu. V předešlých závodech štafet česká reprezentace příliš nebodovala. Ve složení smíšené štafety dvojic Jislová, Štvrtecký a smíšené štafety čtveřic Kristejn Puskarčíková, Davidová, Moravec, Krčmář obsadily osmnácté a jedenácté místo. Přičemž duo Jislová, Štvrtecký muselo odstoupit ze závodu, neboť jej dostihli rychlejší závodníci.  Právě probíhající první zastávka Světového poháru se odehrává ve švédském Östersundu, kde závodníci setrvají až do 8. prosince. Následující týden se soutěž přesune do střediska rakouského Hochfilzenu a konec roku 2019 stráví česká reprezentace v Annecy ve Francii. Začátkem března příštího roku se biatlonový seriál vrátí do Nového Města na Moravě a o čtyři měsíce později od startu sezony soutěž vyvrcholí v Holmenkollenu na jihu Norska. V únoru biatlonisty navíc čeká ještě 51. mistrovství světa v biatlonu na stadionu Südtirol Arena v italské Anterselvě. V předešlé sezoně 2018/2019 nejvíce bodovalo Norsko. V individuálních mužských závodech ovládl Světový pohár Johannes Thingnes Bø, v mužské, ženské i smíšené štafetě triumfovali rovněž Norové. Pouze mezi ženami dokázala překonat jejich nadvládu Italka Dorothea Wiererová.
Zveřejněno v: ZPRÁVY
Bukurešť – Papírek v rukou Philippa Lahma znamenal jediné – Česká republika poputuje za kanál La Manche. Bývalý německý kapitán přisoudil svěřencům Jaroslava Šilhavého skupinu D, jejíž utkání proběhnou v Londýně a Glasgow. Soupeřem českého týmu na Mistrovství Evropy 2020 bude „domácí“ Anglie, s níž národní mužstvo hrálo již v kvalifikaci, vicemistr světa Chorvatsko a celek ze čtveřice Skotsko, Izrael, Norsko nebo Srbsko.
Zveřejněno v: ZPRÁVY
Paříž – V loňské sezoně nevyhrál Ligu mistrů, Mistrovství Jižní Ameriky ani Španělský fotbalový pohár Copa del Rey, přesto si argentinský útočník v pondělí večer dokráčel k nejcennější individuální trofeji ve fotbalovém světě. Tímto triumfem se odpoutal od největšího konkurenta Cristiana Ronalda, jenž doposud vyhrál pět Zlatých míčů.
Zveřejněno v: ZPRÁVY
Opava – Do Opavy zavítala kapela mladého umělce Adama Mišíka. Koncert se konal 4. prosince v podvečerních hodinách na Dolním náměstí, které momentálně zdobí vánoční trhy. Na náměstí se šešly různé věkové kategorie. Převládali však mladí nadšenci, a to zejména dívky. 
Zveřejněno v: ZPRÁVY
Ostrava - V roce 2015 se fanoušci Baníku loučili s Bazaly, stadionem, jenž hostil rozličná fotbalová utkání již od roku 1959. Během tohoto týdne, téměř po pěti letech od započetí rekonstrukce, se stadion opět probudil k životu.
Zveřejněno v: ZPRÁVY
čt., 5. prosinec 2019 16:18

Nastává krušné období pro železnici

Česká republika - Pomalu, ale jistě se nám blíží vánoční svátky a s nimi i každoroční změny v jízdních řádech. Na železnici nastanou v mnoha oblastech. Od 15. prosince například přeberou část výkonů od Českých drah soukromí dopravci, také začnou platit brutto smlouvy v několika krajích.
Zveřejněno v: PUBLICISTIKA
Petrohrad – Vedl nejprestižnější orchestry, stal se jedním z nejlepších dirigentů světa. Ve věku 76 let zemřel 30. listopadu dirigentský mistr Mariss Jansons. Dlouhodobě trpěl srdečními problémy, kvůli kterým rušil koncerty.
Zveřejněno v: ZPRÁVY
Olomoucký kraj – Policisté a občanští zaměstnanci Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje jako již každý rok zavítali do vybraných domovů pro seniory, aby zde ve čtvrtek 28. listopadu mohli věnovat dárky v podobě květin zvaných vánoční hvězdy a zpříjemnit tak seniorům období adventu. Přispěli tím zároveň i na pomoc nemocným dětem v boji s leukémií z Dětské kliniky Fakultní nemocnice v Olomouci.
Zveřejněno v: ZPRÁVY
Na konci listopadu se americký prezident Donald Trump nečekaně objevil na letišti Bagrám, aby s vojáky oslavil Den díkuvzdání, krom toho se potkal i se svým afghánským protějškem Ashrafem Ghaní. Během setkání uvedl, že Taliban má zájem znovu navázat na rozhovory.
Zveřejněno v: PUBLICISTIKA
 Řidiči na Teplicku se musí připravit na další dopravní komplikace. ŘSD plánuje v následujícíh třech letech strhnou oba mosty na hlavním průtahu lázeňským městem.
Zveřejněno v: ZPRÁVY
Karlovy Vary – Vysokým počtem vozidel, kterých denně projede lázeňskou zónou několik stovek, už se začíná zabývat vedení města. V současné době čeká na stavební povolení, aby mohlo omezit vjezd do historické části.
Zveřejněno v: ZPRÁVY
čt., 5. prosinec 2019 10:31

Lázně bojují s reklamním smogem

Karlovy Vary – Bojovat s takzvaným vizuálním smogem, který zamořuje centrum nevkusnými a často agresivními reklamami, se rozhodlo vedení Karlových Varů. Od prvních odstraněných billboardů si slibuje větší úspěch při možném zápisu na seznam světového dědictví UNESCO.
Zveřejněno v: ZPRÁVY