Filtrované články podle data: pátek, 06 prosinec 2019

Ačkoli jsou Deep Purple v České republice takřka každý rok a ve většině případů se nejedná o jednu zastávku v rámci tour, byl ve středu 4. prosince koncert kapely v ostravské Ostravar Aréně téměř do posledního místa vyprodán. Kapela sem zavítala po necelém roce a půl v rámci The Long Goodbye Tour, které má být jejich vůbec posledním. Bylo to však vážně naposled?
Zveřejněno v: PUBLICISTIKA
Praha – Americká rocková kapela oznámila data svého koncertního evropského turné, na němž zavítá také do Prahy. Světové hity legendárního seskupení zazní v O2 aréně 24. června od 19 hodin.
Zveřejněno v: ZPRÁVY
Praha – Neodpískaná penalta a zahozené šance stály Klokany domácí neporazitelnost v podzimní části. Baník se ve druhé půli trefil dvakrát a z Ďolíčku si odváží tři body. V předehrávce 19. kola FORTUNA:LIGY tak ukončil šestizápasové čekání na venkovní výhru.
Zveřejněno v: PUBLICISTIKA
Čína – Čínská společnost Winsun vybudovala za pomocí 3D tiskárny nábřežní hráz o délce 500 metrů. Ta se stala největší tištěnou stavbou na světě. Hráz slouží především jako ochrana okolní řeky, výhodou je  přitom i šetrnost vůči životnímu prostředí.
Zveřejněno v: ZPRÁVY
Ostrava - Ministerstvo životního prostředí ve středu udělilo souhlas s rozšířením spalovny nebezpečného odpadu v Ostravě-Mariánských Horách. Proti bylo jak město, tak městské obvody, Moravskoslezský kraj i obyvatelé.
Zveřejněno v: ZPRÁVY
pá., 6. prosinec 2019 15:06

Ondráš zve na své adventní koncerty

Na prosinec si vojenský umělecký soubor Ondráš připravil sérii šesti adventních koncertů. Vystoupení nesou název Čas vzácný přišel. Divákům se představí orchestr lidových nástrojů a dívčí sbor spadající pod tento umělecký soubor.
Zveřejněno v: ZPRÁVY
Spolek Milion chvilek pro demokracii v reakci na poslední vývoj kolem auditní zprávy Evropské komise týkající se premiéra Andreje Babiše oznámil další vlnu demonstrací. První z nich proběhne v úterý 10. prosince. Původně se měla uskutečnit na Karlově náměstí, ale kvůli velkému zájmu se přesouvá na Václavské. Na Facebookové události úterního protestu projevilo již nyní zájem přes 40 000 lidí.
Zveřejněno v: ZPRÁVY
Praha – Fotografická soutěž, která si před pětadvaceti lety dala za cíl přinášet nezávislé a autentické obrazové svědectví o životě, objevovat nové talenty a podpořit nezávislost a kouzlo každodenního života Czech Press Photo již má své letošní vítěze. Jejich snímky jsou od 23. listopadu do konce ledna příštího roku k vidění v Křížové chodbě a Rytířském sále Staroměstské radnice.
Zveřejněno v: ZPRÁVY
Švédská firma Tobii je patrně nejznámějším výrobcem přístroje, který umožňuje ovládat počítač pomocí sledování očí . Přestože se svým posledním produktem míří spíše na komunitu počítačových hráčů, její předchozí výrobky pomohly hendikepovaným lidem s omezenou funkčností rukou. Jedním z vlajkových produktů starší generace je Tobii PCEye Go, který jsem měla tu čest vyzkoušet na vlastní oči.
Zveřejněno v: PUBLICISTIKA
Milovice - Část bývalého vojenského areálu na Nymbursku již brzy projde proměnou. Na jeho místě bude park a rybník pro kachny.
Zveřejněno v: ZPRÁVY
Skotsko – Zvířata mohou dopomoci ke zlepšení psychického a fyzického zdraví a celkové kvality života. I přesto jsou lidé bez domova často nuceni vybírat si mezi střechou nad hlavou a ponecháním si svého mazlíčka. Někteří tak končí opět na ulici, jelikož většina azylových domů ubytování se zvířaty neposkytuje. Skotská organizace pro podporu lidí bez domova Simon Community Scotland se proto spojila s Dog Trust, charitativní organizací na podporu lepších životních podmínek psů, a 27. listopadu 2019 jménem Skotské vlády zveřejnila dokument Paws for Thought.
Zveřejněno v: ZPRÁVY
Šestnácté kolo Premier League svede v hitu kola Manchester City proti městským rivalům z United. Pro oba celky půjde o zápas, v němž potřebují zvítězit, aby udrželi naději na splnění svých vytyčených cílů. „Cityzens“ stále sní o titulu, k tomu si však již nesmí dovolit příliš ztrácet. Jejich soupeř by se zase rád udržel na pohárových příčkách a rád by ukořistil postup do Ligy Mistrů.
Zveřejněno v: PUBLICISTIKA