Filtrované články podle data: neděle, 08 prosinec 2019

Hongkong – Protivládní demonstranti se zúčastnili největšího masového shromáždění za několik měsíců. Stalo se tak 8. prosince v den šestiměsíčního výročí od počátku protivládních protestů. Byl to od srpna první protest, který policie povolila. Účastníci procházeli ulicemi s otevřenou dlaní a jejich pět natažených prstů symbolizovalo pět požadavků, které má vláda vyslyšet. Když se setmělo, rozsvítily telefony a se svítícími displeji nad hlavami pochodovali dál.
Zveřejněno v: ZPRÁVY
Hráč hokejového týmu Univerzity Palackého Petr Lainka může považovat rok 2019 za úspěšný a to nejen díky úspěchu univerzitního týmu na akademickém mistrovství, ale především díky úspěchu na mistrovství světa v rybníkovém hokeji, které se konalo v kanadském městě Plaster Rock.
Zveřejněno v: PUBLICISTIKA
Zpěvačku Billie Eilish netřeba představovat. Tato světová hvězda, která v novodobém hudebním průmyslu doslova prorazila díru do střechy, přišla se svým novým klipem k písni Xanny. 
Zveřejněno v: PUBLICISTIKA
Nový Jičín - Ukázka dílen, chovu strašilek nebo jízda zručnosti traktorem. To všechno si mohli uchazeči o studium i široká veřejnost prohlédnout a vyzkoušet v rámci dne otevřených dveří na Střední škole technické a zemědělské v Novém Jičíně.
Zveřejněno v: ZPRÁVY
ne., 8. prosinec 2019 14:54

Apple představí iPhony bez konektorů

USA – Majitele nových verzí iPhonů čeká bezdrátová budoucnost. Americká společnost Apple, založená Stevem Jobsem, plánuje konec kabelů a zrušení konektorů u nejnovějších modelů. V roce 2021 by měla dokonce představit první telefony zcela bez portů. Na nové modely se mohou zájemci těšit ve dvou vlnách, a to na jaře a na podzim.
Zveřejněno v: ZPRÁVY
Nový Jičín – Veřejnost si užila program pro děti, rozsvícení vánočního stromu i koncert kapely Rocca Acoustic. Čtvrtek 5.prosince se nesl ve znamení vánoční nálady a koled. 
Zveřejněno v: ZPRÁVY