Filtrované články podle data: pondělí, 09 prosinec 2019

Francova Lhota - Po celé České republice se každým rokem uskuteční několik desítek benefičních koncertů. Do pomoci se zapojil i pěvecký sbor Valentin, který vystoupil první adventní neděli ve Francově Lhotě. Vybrané peníze putují na konto Šance Olomouc. 
Zveřejněno v: ZPRÁVY
po., 9. prosinec 2019 22:35

LGBT kampaň ovládla Premier League

Anglie - Duhové vlajky, barevné tkaničky na kopačkách, ale především podpora v boji za práva LGBT komunity. Kampaň s názvem Rainbow Laces (Duhové tkaničky) upozorňovala od 3. do 9. prosince ve dvou kolech nejvyšší anglické soutěže na to, že fotbal je bez rozdílů pro všechny.
Zveřejněno v: ZPRÁVY
Helsinki - Nejmladší premiérkou na světě se v úterý stane Sanna Marinová. Do čela vládního kabinetu ji navrhla sociálnědemokratická strana. Dosavadní ministryně dopravy a komunikací tak nahradí Antti Rinneho, který odstoupil minulé úterý. Rinne tak učinil poté, co mu, kvůli postupu vůči dvoutýdenní stávce poštovních úředníků, důvěru vypověděla koaliční liberální strana Finský střed. 
Zveřejněno v: ZPRÁVY
Ekologie jako taková je samostatná vědní disciplína zabývající se životním prostředím. V minulosti ne až tak aktuální téma, kterým se lidé moc nezabývali. Bylo to způsobeno i tím, že plastového, ale i jiného odpadu, nebylo až tak moc. V součastnosti je ale termín ekologie a ochrana životního prostředí jedním z nejdůležitějších a nejaktuálnějších. Každý týden se někde můžeme dočíst, že byl organizován protest nebo pochod za lepší životní prostředí, za omezení skleníkových plynů na minimum a podobně. Určitě je správné, že se protesty za lepší životní prostředí organizují, svou účastí na nich podporujeme správnou věc. Bohužel je strašně moc lidí, kteří, i když podporují tyto věci, nevědí, jak „žít ekologicky“. Přitom vůbec se nejedná o složité věci.
Zveřejněno v: PUBLICISTIKA
Černý pátek, nebo-li Black Friday je den, řekněme už tradičního, nákupního bláznovství. Je to doopravdy jen jeden den? Některé internetové obchody ale mají akci černého pátku trochu déle. Objevují se Black Friday víkendy, týdny a už i měsíce.
Zveřejněno v: PUBLICISTIKA
po., 9. prosinec 2019 21:23

Vánoce budou opět plné pohádek

Česká televize před nedávnou dobou zveřejnila program na vánoční svátky. Kromě starých známých klasik, při nichž se může každý naladit na nostalgickou vlnu, uvede tradičně i několik novinek v čele se štědrovečerní pohádkou, která začíná tam, kde všechny ostatní končí… aneb co to vlastně znamená, žili šťastně až do smrti?
Zveřejněno v: PUBLICISTIKA
USA - Až 20 tisíc vojáků včetně techniky se v rámci cvičení NATO s názvem Defender Europe 20 přesune do východní Evropy, především do Polska, Pobaltí a do Gruzie. Podle velení amerických jednotek v Evropě má akce posílit jednotu a spolupráci mezi jednotlivými státy a ukázat připravenost armád členů NATO. 
Zveřejněno v: ZPRÁVY
Vendy Pavláčková neposedí dlouho na jednom místě, všechno ve svém životě bere jako výzvu. Vystudovala Vyšší odbornou školu sociální a několik let pracovala jako osobní asistentka vozíčkářů. S jedním z nich nedávno podnikla poutní cestu do Santiaga de Compostela. Z afrických zemí už procestovala Ugandu, Tanzánii, Etiopii a Mauricius. Nejblíž jejímu srdci je však Keňa, protože to byla první země Afriky, ve které mohla pomáhat. A právě o dobrovolnictví v této zemi jsme si spolu povídaly. 
Zveřejněno v: PUBLICISTIKA
  Červená část Liverpoolu už vyhlíží titul. Náskok před druhým Leicesterem sice není velký, ale i tak si svěřenci Jürgena Kloppa mohou dovolit ztratit dva zápasy. Manchester se po derby, kdy United porazili 2:1, oblékl do červených barev. Po dvou náročných, ale vyhraných zápasech, se nejspíše dostává do formy, kterou fanoušci United už dlouho vyhlíželi.
Zveřejněno v: ZPRÁVY
Praha - Frontman německé kultovní kapely Rammstein Till Lindemann se představí v Praze během turné se svým hudebním projektem Lindemann. V něm tvoří duo společně se švédským kytaristou a skladatelem Peterem Tägtgrenem. Turné se koná při příležitosti vydání druhého studiového alba s názvem F & M (Frau & Mann). Koncert se bude konat 10. 2. 2020 v prostorách pražského O2 universum.
Zveřejněno v: ZPRÁVY
Laussane - Světová antidopingová agentura (WADA) v pondělí potvrdila, že Rusko nejspíš vyloučí ze světových šampionátů. Zákaz se týká hlavně olympiád v Tokiu 2020 a Pekingu 2022, ale také mistrovství světa ve fotbale a hokeji. Nyní mají Rusové 21 dní na odvolání. „Ruský doping soustavně znevažuje čistý sport. Rusko dostalo spoustu příležitostí napravit své chyby, místo toho ale dál lhalo a pokračovalo v podvodech," řekl prezident WADA Craig Reedie.
Zveřejněno v: ZPRÁVY
Pardubice – Bary a kluby ve městě z Východních Čech se o prvním vánočním víkendu zaplnily nejen milovníky nočního života, ale také fanoušky pardubických hudebních skupin. Ve stejném duchu budou pokračovat všechny víkendy a to až do Štědrého dne.
Zveřejněno v: ZPRÁVY
USA - Americká dopravní společnost Uber v pátek zveřejnila první bezpečnostní zprávu. Výsledky jsou alarmující – pasažéři nahlásili přes tři tisíce sexuálně orientovaných útoků, z toho devět vražd a téměř šedesát smrtelných autonehod, při nichž zemřel řidič auta.
Zveřejněno v: ZPRÁVY
Loštice – Mladá reprezentační snowboardcrossařka Vendula Hopjáková má před sebou další rok závodění. Sezónu mezi dospělými ženami ve Světovém poháru, ve kterém jí čeká 7 závodů. Cílem je pro ní vylepšit si 18.místo z loňského celkového pořadí „svěťáku“. První závod jí čeká již 13. prosince, ale aby se do něj mohla kvalifikovat, musí si vyjet místo v kvalifikaci. Ta se jede 11. prosince.
Zveřejněno v: PUBLICISTIKA
New York - V Madison Square Garden se utkali domácí New York Rangers s kanadským Montrealem. Canadiens po prohře s Coloradem přijeli s cílem získat vítězství a Jezdci chtěli obhájit po duelu s Columbem další výhru. Nakonec si v pátek 6.12 po urputném boji odvezli tři body svěřenci trenéra Clauda Juliena.
Zveřejněno v: ZPRÁVY