Filtrované články podle data: pondělí, 07 prosinec 2020

Eduard VIII. byl králem Spojeného království přesně 10 měsíců a 22 dní. Jeho láska k rozvedené Američance Wallis Simpsonové byla natolik silná, že 10. prosince 1936 podepsal abdikační listinu a stal se tak prvním britským panovníkem, který se dobrovolně vzdal trůnu.
Zveřejněno v: PUBLICISTIKA
Trnávka - Skautské centrum v Trnávce, obci přibližně dvacet kilometrů od Ostravy, se dočká vysněné rekonstrukce. V obci Trnávka se už téměř třicet let náchází útočiště místní skautské organizace. Vzhledem k velmi nevyhovujícím podmínkám místního zázemí, kde se skauti pravidelně schází, se oddíl rozhodl ke komplexní přestavbě chátrající budovy.
Zveřejněno v: ZPRÁVY
Dlouho očekávaný konec sezóny Formule 1 je tady. Na rok 2020 bylo v plánu 21 Velkých cen, ale kvůli koronavirové pandemii se jich uskutečnilo sedmnáct, včetně posledního závodu letošní sezóny v Abú Dhabí, který se koná již tuto neděli. První závod v Abú Dhabí se uskutečnil v roce 2009, kdy Velkou cenu vyhrál Sebastian Vettel, pro kterého je nedělní Grand Prix posledním za stáj Ferrari, v níž působil pět let. V další sezóně ho nahradí Carlos Sainz. Poslední jízda ve Formuli 1 bude také pro Sergia Péreze, který vůbec poprvé za svou kariéru vyhrál v Bahrajnu za stáj Racing Point. Objevují se však spekulace o tom, že by Pérez přestoupil do stáje Red Bull místo současného pilota Alexandra Albona. Velkým otazníkem pro nedělní Grand Prix se také stává Lewis Hamilton, který kvůli pozitivnímu testu na covid nenastoupil na okruh v Sáchiru a dosud nevíme, zda se zúčastní posledního závodu sezóny. Pokud Hamilton nenastoupí na okruh v Abú Dhabí, zastoupí ho pilot Mercedesu George Russel. I přes tyto nástrahy je jasným faktem, že se stal mistrem světa, a to již po sedmé a vyrovnal tak dosavadní rekord Michaela Schumachra.Posledního okruhu kariéry se nezúčastní Romain Grosjean, který havaroval v Sáchiru. Grosjean se dostal z hořícího kokpitu velmi rychle a zdravotníci mu ihned poskytli první pomoc. Pilot utrpěl popáleniny, hlavně na rukou, jinak vyvázl bez vážného zranění.I přesto, že už známe mistra světa pro sezónu 2020, stále se bojuje o třetí místo v poháru konstruktérů, které je velmi důležité pro stáje. Čím lepší umístění, tím větší finanční ohodnocení. Poslední závod tak bude jistě pěkná podívaná pro všechny příznivce Formule 1.
Zveřejněno v: ZPRÁVY
Po více než 15 letech se fanoušci televizního seriálu Ordinace v růžové zahradě budou muset s kamenickými doktory rozloučit. V první polovině příštího roku totiž seriál skončí. Herci prozradili, že točí do února roku 2021. 
Zveřejněno v: ZPRÁVY
Metalová kapela Slipknot v pondělí oznámila své nadcházející turné po Evropě, které zahájí příští rok v červenci. Součástí turné bude i zastávka v Praze, kde vystoupí 29. července. 
Zveřejněno v: ZPRÁVY
Republikánský politik a právník Rudy Giuliani měl pozitivní test na covid-19. Spolu s americkým prezidentem před týdnem navštívili několik států včetně Arizony za účelem přesvědčit místní zákonodárce o podvodnosti prezidentských voleb, a zvrátit tak jejich výsledek.
Zveřejněno v: ZPRÁVY
Nebojácný Kanaďan Aaron Vankampen uchvátil TikTok novým formátem videí. Klepe cizím lidem na dveře a ptá se na jejich povolání. Tiktokové fanoušky tímto velmi zaujal. Konec konců, kdo nikdy nepřemýšlel nad tím, co asi dělají lidé, kteří si takto honosná sídla mohou dovolit? 
Zveřejněno v: ZPRÁVY