Filtrované články podle data: úterý, 01 prosinec 2020

út., 1. prosinec 2020 20:49

Kdo se stane sportovcem roku 2020?

Prestižní ocenění a čtvrt milionu korun. Tohle čeká na vítěze klasické ankety Sportovec roku České Republiky. Kdo se stane jejím vítězem? Hlasování odhalilo deset kandidátů do druhého kola. Loňský vítěz Krpálek mezi nimi ale chybí.
Zveřejněno v: PUBLICISTIKA
Vánoční svátky se neúprosně blíží. Většina lidí kvůli aktuální epidemiologické situaci raději volí nákupy dárků přes internet z pohodlí domova. Nápor na dopravní služby je proto obrovský. Během posledního listopadového týdne doručila Zásilkovna celkem 1 843 000 zásilek. Od 14. prosince očekává rekordní čísla.
Zveřejněno v: ZPRÁVY
Díky koronavirové situaci se fanouškům českého hokeje naskytl pohled na hráče, kteří za normálních okolností hrají v zámoří. Nejistá sezóna NHL totiž začne nejdříve 1. ledna, a to ještě s velkým otazníkem. Hráči jako Zadina nebo Hronek se proto rozhodli pro přípravu v České republice. Nejsou ale jediní, kteří tak učinili. Kdo ještě působí v extralize a jak se jim daří?
Zveřejněno v: ZPRÁVY
Již 30 let pořádá Česká televize oblíbenou sbírku Adventní koncerty, která čtyřmi kulturními večery, probíhajícími v adventní neděle, každoročně pomáhá potřebným. Letošní jubilejní výročí oslaví doplněním o pátý koncert, jehož výtěžek pomůže neúplným rodinám.
Zveřejněno v: ZPRÁVY
út., 1. prosinec 2020 14:01

První trenérská změna v české lize

V září roku 2018 přebíral Stanislav Hejkal fotbalisty Teplic jako hlavní trenér po Danielu Šmejkalovi. To už v současnosti neplatí. Vzhledem k neuspokojivým výsledkům a patnáctému místu v tabulce se vedení klubu rozhodlo Hejkala po 9. kole odvolat. Stal se tak v sezóně 2020/21 prvním odvolaným trenérem ve Fortuna:Lize.
Zveřejněno v: PUBLICISTIKA
Před 8 lety nás ve věku 86 let opustil český publicista, redaktor, kronikář a spisovatel Miroslav Sígl. Byl spoluzakladatelem Klubu novinářů Pražského jara 68 a také jedním ze zakladatelů Syndikátu novinářů.
Zveřejněno v: PUBLICISTIKA