Vytisknout tuto stránku
pá., 9. prosinec 2016 16:30

Adventní kalendář studentů žurnalistiky nenaděluje čokoládu, ale média

Logo Vánočního Mediatora Logo Vánočního Mediatora Zdroj: www.fb.com/Mediator1.UPmedia
Olomouc - Studenti žurnalistiky v Olomouci spustili v prosinci mediální adventní kalendář. „Nebudete mít potřebu se lynčovat a padat do zbytečných depresí," píše vedoucí projektu Věra Bartalosová v prvním projektovém článku. Redaktoři už vydali několik různorodých článků na téma Vánoce a média, například o nejlepších vánočních reklamách.
Studenti píší Vánoční Mediator Anna Skopalová

Studenti žurnalistiky na Univerzitě Palackého tvoří od začátku prosince mediální adventní kalendář pro univerzitní portál Mediator1. Projekt nazvali Vánoční Mediator a namísto čokolády svým čtenářů pravidelně každý den v osm ráno servírují odlehčené články týkající se Vánoc a médií. Vánoční Mediator potrvá až do Štědrého dne, kdy vyjde poslední článek.

„Zasmějete se, něčemu přiučíte a dozvíte zajímavosti, které vám obohatí život. Navíc nepřiberete, rozhodně ne vinou kalendáře. Nebudete mít potřebu se lynčovat a padat do zbytečných depresí, můžete pouze získat," komentuje kalendář šéfredaktorka Bartalosová v prvním příspěvku, ke kterému je přiložena lehce kontroverzní video upoutávka.

V uplynulých dnech si čtenáři mohli přečíst článek například o vánočních stereotypech v médiích nebo nejlepších vánočních reklamách v České republice. Na Mikuláše po ně byl připravený Mikulášský, na média napojený, příběh a druhou adventní neděli redaktoři vsadili na mediální cukroví, sepsali postup, jak ho vyrobit. „Všichni známe ty nechvalně proslulé „dvojky“, tedy pokračování úspěšných filmů. Sama jsem si při cestě do kina říkala, jestli mě podobné zklamání z Anděla Páně 2 nečeká," začíná další z článků, recenze na pokračování známého českého filmu.

Zobrazeno 2261 krát
Naposledy upraveno: so., 10. prosinec 2016 20:26
Jan Žabka

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste