Vytisknout tuto stránku
út., 7. duben 2020 12:50

Amatérský fotbal pro tuto sezónu končí

Fotbaloví fanoušci si budou muset na mistrovská utkání ještě počkat Fotbaloví fanoušci si budou muset na mistrovská utkání ještě počkat Zdroj: Petr Herbrych, 1skrokytnice.cz
Česká republika - Za normálního stavu by v některých amatérských soutěžích byla odehrána tři kola utkání, týmy z předních pozic by bojovaly o postup a na opačném konci tabulky by začaly boje o pád do nižší soutěže. Toto všechno překazila pandemie koronaviru. Včera Fotbalová asociace ČR rozhodla, že veškeré amatérské soutěže se pro tuto sezónu ruší.

Týmy se chystaly na poslední přípravná utkání před prvním jarním kolem, avšak pandemie vše pozastavila. Ve čtvrtek 12. března vyhlásila vláda nouzový stav a zápasy na následující tři týdny musely být odloženy. Řešilo se co dál, nabízely se tři možné varianty. Prodloužení soutěží o měsíc, ukončení soutěžního ročníku v aktuálním stavu či úplné anulování. Během včerejšího poledne bylo definitivně rozhodnuto. Výkonný výbor Fotbalové asociace České republiky (FAČR) vydal opatření, ve kterém od 8. dubna ruší všechny amatérské soutěže.
„Nešlo čekat dál a situace se už musela řešit. Mrzí mě, že nám nebylo umožněno dohrát naše soutěže, ale pokud říkáme všichni, že je zdraví v tuto chvíli jednoznačně na prvním místě, musíme se tím stejně jednoznačně řídit i v našich rozhodnutích,‘‘ uvedl na stránkách FAČR předseda Martin Malík.
Konečné pořadí týmů zůstává podle stavu ke dni 8. dubna, kluby nesestupují a nepostupují, takže se sezóna rozjede od srpna opět nanovo. Dále došlo k prodloužení přestupního období, a to do konce května namísto původního konce března. Pod FAČR spadá také MOL Cup, jehož semifinálová utkání se měla odehrát 22. dubna a 20. května. Zápasy Sparty, Plzně, Olomouce a Liberce se tak sehrají v nových termínech. O osudu Fortuna ligy a druhé nejvyšší české soutěže rozhodne Ligová fotbalová asociace.
Na začátku nové sezóny se dá očekávat i na nejnižších úrovních vysoká návštěvnost, jelikož chuť na fotbal bude veliká.

Zobrazeno 898 krát
Naposledy upraveno: st., 8. duben 2020 18:20
Petr Herbrych

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste