Vytisknout tuto stránku
pá., 16. říjen 2020 20:57

Apple odstartoval předprodej nových iPhonů 12 a 12 Pro

Nová modelová řada iPhone Nová modelová řada iPhone Zdroj: Apple
Svět - Americká společnost Apple spustila v pátek 16. října předprodej nových a dlouho očekávaných iPhonů 12 a 12 Pro. Pro zbylé dva modely iPhone 12 mini a 12 Pro Max spustí předprodej až 6. listopadu. Předobjednávky lze realizovat přes české autorizované prodejce již nyní, ve volném prodeji budou o týden později. 

Šéf Apple Tim Cook představil na úterní konferenci v Divadle Steva Jobse nové produkty. Akce se měla konat jako obvykle v září, nakonec ji ale odložili. Představení se kvůli současné situaci konalo bez diváků v sále a lidé na pódiu mezi sebou měli velké rozestupy.

Pátá generace sítí, design z minulosti

Společnost Apple oznámila, že všechny produkty z řady iPhone 12 budou schopni podporovat mobilní sítě páté generace (5G), což pro uživatele znamená dvojnásobnou rychlost stahování, i větší stabilitu připojení. Telefony mají ostře řezané boky a hliníkové tělo. Designem tak připomínají čtvrtou a pátou generaci iPhonů. Součástí balení novinek již nebude nabíječka, ani sluchátka. V ceně bude pouze kabel (Lightning x USB-C). Podle výrobce se jedná o revoluční krok, který ušetří životní prostředí od oxidu uhličitého. Podle reakcí od lidí si ale výrobce jen tímto rozhodnutím hledá způsob, jak snížit cenu výrobků.

iPhone 12 a 12 mini

iPhone 12 je tenčí než jeho předchůdce iPhone 11 a pohání ho zcela nový, o 50 procent rychlejší procesor A 14 Bionic. Displej disponuje díky novému OLED displeji vyšším rozlišením, než tomu bylo u předchůdců. A to 460 body na palec. Odolnost by mu mělo zaručit nové krycí sklo. Cena tohoto modelu s úhlopříčkou 6,1 palců startuje na 24990 Kč.

Varianta 12 mini má stejnou výbavu jako jeho větší verze. Americký gigant zde vsadil na zájem od příznivců menších telefonů, kteří se chtějí vyhnout velkým „pádlům.“ Úhlopříčka displeje má velikost 5,4 palců, cena se pohybuje kolem 22000 Kč.

iPhone 12 Pro a 12 Pro Max

Další v řadě představených novinek je iPhone 12 Pro. Ten se od novinek liší vylepšeným trojitým fotoaparátem s prostorovým scanem (LiDAR) pro 3D snímání okolí. Pomůže i při ostření v noci. Inovací je také vylepšené bezdrátové nabíjení s označením Magsafe. České ceny za tento model se pohybují kolem 29900 Kč za nejmenší variantu úložiště.

Pro Max se letos od menšího modelu neliší pouze velikostí, jako tomu bylo vloni. Největší iPhone z nové řady s úhlopříčkou 6,7 palce má kromě displeje větší i baterii. Hlavní rozdíl mezi nimi je ale ve fotoaparátu. Zájemci si tak u modelu Max připlatí za lepší teleobjektiv, hlavní snímač a vylepšenou optickou stabilizaci. Varianta s úložištěm 128 GB je k mání za 33990 Kč.

S novými iPhony společnost představila i nový chytrý reproduktor HomePod mini.

Zobrazeno 2139 krát
Naposledy upraveno: po., 2. listopad 2020 12:43
Monika Kupková

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste