Vytisknout tuto stránku
st., 25. listopad 2015 09:34

Arsenal si připsal důležité tři body

Londýn – Arsenal doma přivítal Dinamo Záhřeb a vyhrál jasně 3:0. V tomto zápase musel naplno bodovat, aby ještě mohl doufat v jarní fázi milionářské soutěže. To mu nakonec umožnilo i podmiňující vítězství Bayernu nad týmem Olympiakos.

Tempo hry od začátku utkání udával Arsenal a především Ozil. Angličané svého soupeře tlačili a k žádné akci nepustili. O tom svědčí i jediná střela Dinama a držení míče 60% - 40% ve prospěch Arsenalu. Ten si vytvářel spoustu šancí, avšak k vážnějšímu ohrožení soupeřovy brány nedošlo. Ve 29. minutě otevřel skóre Ozil. Sanchez chytrým centrem ve vápně našel německého špílmachra a ten hlavou zakončil do protipohybu gólmana. O dvě minuty později Monreal využil chybu hostujícího stopera, když na hranici vápna zachytil jeho přihrávku a ve vápně ji poslal pod sebe. Tam už číhal Sanchez a placírkou uklidil míč do sítě. Ve 40. minutě Ozil odmítl dva obránce a prodral se do vápna. Ve slibné příležitosti však narazil na Eduarda. O tři minuty později Ozil opět ztroskotal na hostujícím gólmanovi.

Úvod druhého poločasu patřil opět domácím. Po rohovém kopu hlavou zakončoval Giroud, Eduardo však skvělým zákrokem odmítl kapitulovat. Výraznější a rovněž gólová akce se odehrála v 69. minutě. Krásnou kombinaci předvedl Campbell se Sanchezem, kde si prvně jmenovaný navedl míč z pravé strany na hranici vápna a poslal skvostnou přihrávku mezi nohama obránců. Tam si sběhl Sanchez a kličkou obešel Eduarda, poté už měl jednoduchou práci uklidit míč do prázdné kasy. Chvíli na to byl v pozoru i Čech. Při odkopu Koscielny trefil svého spoluhráče a míč letěl do brány, Čech však skvělým reflexivním zákrokem zasáhl. Běžela 88. minuta a opět zahrozila dvojice Sanchez – Ozil. Ozil si zaběhl za obránce a Sanchez jej našel krásným lobem. Ozil byl však zády k bráně, a i když se mu podařilo Eduarda přehodit, mířil vedle. Konečný stav tak zůstal 3:0.

Arsenal si výhrou udržel naději bojovat o play off. V posledním zápase, který se hraje 9. prosince, však bude muset Arsenal vyhrát minimálně o dva góly, což bude na hřišti nevyzpytatelného řeckého celku náročný úkol.

Zobrazeno 1998 krát
Naposledy upraveno: ne., 25. únor 2024 22:40
Štěpán Dancinger

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste