Vytisknout tuto stránku
so., 25. únor 2023 19:27

Barbora Krejčíková se stala v Dubaji šampionkou

Krejčíková vyhrála turnaj WTA. Krejčíková vyhrála turnaj WTA. Zdroj: Reuters.com
Dubaj – Barbora Krejčíková se ve finále turnaje WTA utkala se současnou světovou jedničkou, Polkou Igou Świątekovou. Po dvou setech nakonec nad soupeřkou zvítězila a mohla tak oslavit svůj první titul letošního roku.

V sobotním finále Barbora Krejčíková nastoupila proti Świątekové, která má momentálně pozici světové jedničky. V prvním setu se Krejčíkové podařilo proměnit brejkbol hned v úvodním gemu. Následně si se soupeřkou navzájem několikrát vzaly podání, ale nakonec Barbora set ovládla 6:4. Ve druhém setu si česká tenistka držela své podání po celou dobu a po dvou brejcích se jí podařilo zvítězit 6:2. Krejčíková tak získala šestý kariérní triumf ve dvouhře.

„Ráda hraji na velkých stadionech a atmosféra zde byla skvělá. Iga Świąteková je pro mě velkou inspirací a motivuje mě každý den. Mám z toho radost,“ řekla Krejčíková.
Během turnaje v Dubaji se Krejčíkové podařilo postupně porazit tři nejlepší tenistky žebříčku WTA. Tento úspěch před ní zaznamenaly pouze čtyři tenistky v historii. Ve čtvrtfinále Krejčíková porazila světovou dvojku Arynu Sabalenkovou 2:1 a v semifinále zvítězila nad světovou trojkou Jessicou Pegulaovou 2:0 na sety.

Zobrazeno 339 krát
Naposledy upraveno: čt., 2. březen 2023 16:28
Zuzana Jirásková

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste