Vytisknout tuto stránku
po., 18. duben 2022 16:30

Barcelona v Evropské lize končí! Prohrála jak na hřišti, tak v hledišti

Hráči Frankfurtu slaví před velkým počtem jejich fanoušků Hráči Frankfurtu slaví před velkým počtem jejich fanoušků Zdroj: Reuters
Hráči Barcelony si sice odvezli z hřiště Eintrachtu Frankfurt nadějnou remízu 1:1, odvetu ale hrubě nezvládli. Na svém hřišti prohráli 3:2 a cesta Evropskou ligou tak pro ně končí ve čtvrtfinále. Na zápas se navíc vypravilo 30 000 fanoušků Frankfurtu, a to i přes to, že jim bylo přiřazeno jen 5 000 lístků. Až 10. tým německé Bundesligy Frankfurt se ale i díky nim může těšit na semifinále evropské soutěže, ve které změří síly s anglickým West Hamem.

Už ve 3. minutě utkání nařídil rozhodčí Artur Soares Dias pokutový kop pro Frankfurt, kdy obránce Eric Garcia poslal nedovoleně k zemi svého protihráče. K penaltě se postavil Filip Kostić a s přehledem jí proměnil. 1:0 pro Frankfurt. Barcelona pak sahala po vyrovnání. Aubameyang však svou hlavičku nasměroval několik centimetrů nad bránu a střelu Arauja skvěle zlikvidoval brankář Trapp. Domácí nevyužitých šancí mohli litovat, jelikož ve 36. minutě napřáhl ke střele Rafael Borre a trefil se parádně do levé šibenice brány ter Stegena. 2:0 pro Frankfurt.

Do druhého poločasu už nemohl zasáhnout hvězdný záložník Barcelony Pedri, který si natrhl zadní stehenní sval a sezóna tak pro něj skončila. I čerstvý Frenkie de Jong jen sledoval, jak v 67. minutě poslal Frankfurt do tříbrankového vedení svým druhým gólem v zápase Filip Kostić. V 86. minutě pak rozradostnil domácí fanoušky kapitán Sergio Busquets. Jeho branku ale odvolal VAR kvůli ofsajdu a skóre tak zůstávalo dále 3:0 pro Frankfurt.

Čtvrtý rozhodčí nastavil 9 minut nad rámec základní hrací doby a už v té první Barcelona snížila. Sergio Busquets, tentokrát už doopravdy, skóroval střelou k levé tyči a domácí tak prohrávali už jen o dvě branky. Minutu před koncem nastavení si pak v pokutovém území počínal nedovoleně obránce Frankfurtu Obite Evan N´Dicka, který za svůj zákrok viděl druhou žlutou kartu a domácí zároveň dostali výhodu zahrávání pokutového kopu. pokutový kop i s pořádnou dávkou štěstí proměnil Memphis Depay a domácí prohrávali už jen o jednu branku. Frankfurt si ale už zápas pohlídal a výhrou 3:2 ukončil Barceloně sérii 15 zápasů bez prohry.

Hráči Frankfurtu mohli své vítězství naplno slavit už v Barceloně, jelikož na zápase je podporovalo až 30 000 fanoušků. Hostující fanoušci sice dostali na zápas k dispozici jen 5 000 lístků, většina z nich ale vstupenky odkoupila od domácích a poměr sledujících na stadionu tak byl téměř vyrovnán. Hostující byli i více slyšet, a to díky tomu, že většina z nich se na stadion dostavila v podnapilém stavu.

Do volného prodeje šlo dohromady přes 34 000 lístků a všechny se dostali do držení fanoušků Eintrachtu Frankfurt. Do prodeje šli navíc i lístky některých držitelů permanentek, kteří se na zápas nedostavili, a tak byli jejich místa přístupné. K této blamáži se samozřejmě vyjádřil prezident katalánského celku Joan Laporta. „Nyní mohu oznámit, že vstupenky budou na zápasy evropských soutěžích na konkrétní jméno. To je opatření, které jsme nechtěli přijmout, protože je zatěžující pro socios, kteří mají normální a obyčejný vstup, tedy pro drtivou většinu. Nyní ale nemáme na výběr“, vysvětlil Laporta v rozhovoru pro stanici Esport3.

Zobrazeno 667 krát
Naposledy upraveno: po., 18. duben 2022 23:19
Martin Javůrek

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste