Vytisknout tuto stránku
ne., 10. listopad 2019 22:10

Bayern ovládl Der Klassiker

Robert Lewandowski vede tabulku střelců Bundesligy se 16 zásahy Robert Lewandowski vede tabulku střelců Bundesligy se 16 zásahy Zdroj: bbc.com
Německo - V sobotu se v Mnichově odehrál v rámci 11. kola Bundesligy duel mezi současnými největšími rivaly. Bayern Mnichov hostil Borussii Dortmund a vyhrál 4:0.

Tým ze západu Německa na horké mnichovské půdě vyhrál naposledy v dubnu 2014, a tak dobře naladěni po úterním obratu v zápase Ligy mistrů s Interem Milán, chtěli ukončit dlouhé čekání na výhru v Bavorské metropoli. I domácím se povedl zápas v evropské soutěži, když ve středu porazili řecký Olympiakos 2:0.

Hosté začali zápas aktvněji, napadali vysoko rozehrávku bavorského celku, získávali spoustu míčů ale nedařilo se jim dostat se do zakončení. Po čtvrt hodině se hra vyrovnala. V 17. minutě ztratili žlutočerní míč u své šestnáctky a po centru Pavarda zcela nehlídán polský útočník Robert Lewandowski hlavičkou překonal brankáře Bürkiho. Od tohoto okamžiku Bayern svého hosta zcela přehrával. Ještě do poločasu se prosadil Gnabry, ale kvůli ofsajdu mu gól nebyl uznán. A také proto svítil na číselné tabuli po pětačtyřiceti minutách stav 1:0. Hráči v červených dresech navázali na svoji skvělou hru i po přestávce a dvě minuty po startu 2. poloviny zápasu se mohli radovat ze vstřelené branky, když rychlého protiútoku využil Serge Gnabry.

Po hodině hry chtěl hru svého týmu oživit hostující trenér Favre dvojitým střídáním, kdy do hry poslal útočníka Alcacera a kapitána Reuse. Ale ani tento impuls neměl dobrý výsledek, protože hostujícím se nedařilo zcela nic. A když se v 76. minutě podruhé v zápase prosadil Lewandowski bylo jasné, že tři body zůstanou na jihu Německa. Tragický den pro svůj tým završil obránce Dortmundu Mats Hummels, který si srazil míč do vlastní brány. Borussia si tak odváží z Mnichova výprask 4:0 a je na 6. místě tabulky s 19 body, Bayern si po minulém kole, ve kterém prohrál na půdě Frankfurtu 1:5, napravil reputaci a je se ziskem 21 bodů na 3. příčce.

Zobrazeno 1330 krát
Naposledy upraveno: út., 12. listopad 2019 20:12
Štěpán Hubálek

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste