Vytisknout tuto stránku
so., 5. prosinec 2020 17:30

Be - nové album od skupiny BTS

Skupina BTS při propagaci nového alba Skupina BTS při propagaci nového alba Zdroj: twitter.com/bts_twt
Přesně 20. listopadu 2020 vyšlo celkově již deváté studiové album od jihokorejského sedmičlenného boybandu BTS. Album reaguje na probíhající pandemickou situaci a jak už to u BTS bývá zvykem, obsahuje myšlenky a pocity všech členů, které nám předávají skrz multi žánrové písně.

Be je velmi popově laděno, obsahuje však i prvky hip-hopu nebo EDM, ale i funku, disca či R&B. Skupina BTS popsala desku jednoduše jako “dopis naděje”. Texty se dotýkají témat jako je samota, frustrace či úzkost, ale také radost a vzájemné propojení. I v případě, že korejskému popu zrovna nefandíte, album určitě stojí za poslech a alespoň jeden track vám utkví v hlavě.

Be je tvořeno osmi skladbami a kriticky ceněno za svou autenticitu. Úvodní skladba Life Goes On se dostala na první místo v žebříčku US Billboard Hot 100. Největšího úspěchu však dosáhl singl Dynamite, první píseň od BTS kompletně v angličtině, která skupině zajistila nominaci na příští Grammy. Fanoušci tak trpělivě čekají, zda tito mladí talentovaní umělci svou šanci vítězně promění a stanou se tak první k-pop skupinou, která kdy získala tohle prestižní hudební ocenění.

 

 

Zobrazeno 1400 krát
Naposledy upraveno: po., 7. prosinec 2020 14:32
Eliška Slámová

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste