Vytisknout tuto stránku
po., 18. duben 2022 18:15

Boj o ligový titul jde pomalu do finále. Kdo se nakonec stane letošním mistrem?

Sparťané se radují ze vstřelené branky Sparťané se radují ze vstřelené branky Zdroj: Pavel Mazáč
Do konce základní části Fortuna ligy chybí už jen poslední 30. kolo a my tak už můžeme s chutí sledovat, kdo zvládne závěrečné boje o titul nejlépe. Po základní části totiž bude následovat nadstavba, ve které se vzájemně střetnou i tři potencionální mistři této sezóny. Slavia Praha, Viktoria Plzeň a Sparta Praha.

Tabulku Fortuna ligy vede po 29. kole pražská Slavia, která zvládla těžký zápas v Jablonci a má momentálně 70 bodů.

S jednobodovou ztrátou je za Slavií zavěšená Viktoria Plzeň, s kterou se před sezónou do boje o titul příliš nepočítalo. Trenér Michal Bílek ale Viktorku vede skvěle a jeho tým podává nejspíše nejvíce konzistentní výkony ze všech celků nejvyšší české ligy.

I díky výhře ve šlágru 29. kola proti Slovácku se Sparta Praha nadále drží v boji o titul. Na vedoucí Slavii ztrácí 4 body a po posledních sezónách je to tak poprvé, co si do posledních utkání udržela reálnou šanci na titul a bude tak zajímavé sledovat, jak si povedou.

Všechny zápasy posledního třicátého kola Fortuna ligy se odehrají ve středu 20.4 od osmnácti hodin.

Z první trojice je Slavia Praha jediná, která svůj zápas odehraje na domácí půdě. Změří síly se Zlínem, který se z jedenácté pozice už nemůže dotáhnout na desátou Sigmu a směrem k nadstavbě tak zůstane ve skupině o udržení.

Právě na Andrův stadion v Olomouci zamíří pražská Sparta, která bude chtít prodloužit svoji šňůru pěti výher v řadě.

Poslední z vedoucí trojice, Viktoria Plzeň, zamíří do Středočeského kraje, kde se utká s Mladou Boleslaví, která ještě se ztrátou jednoho bodu pomýšlí na šesté místo tabulky.

Nadstavbová část se opět vrací, jelikož v minulé sezóně se kvůli pandemii koronaviru nekonala. V této nadstavbové části se týmy rozřadí do tří skupin. První skupinou je šestičlenná skupina o titul. Další čtyři celky si ve své skupině zahrají o 7. místo, které zaručuje prémii jednoho miliónu korun a také nasazení až do 3. kola MOL Cupu. Poslední šestice se poté utká ve skupině o udržení. Všechny zápasy nadstavbové části bude možné sledovat na placeném kanále O2 TV Sport.

Letošního mistra budeme nejpozději znát 15. května, kdy se odehraje závěrečné 35. Kolo Fortuna ligy.

Zobrazeno 560 krát
Naposledy upraveno: po., 18. duben 2022 23:20
Martin Javůrek

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste