Vytisknout tuto stránku
po., 18. duben 2016 13:23

Boj o titul v nejvyšší španělské fotbalové lize nabírá na obrátkách

Španělsko - Na programu španělské nejvyšší ligy (Primera Division) bylo 33. kolo. V pátek se hrál pouze jeden zápas. Sobota a neděle si rozdělila zápasy ostatní. Výsledky zamíchaly pořadím, a tak je boj o titul stále vyrovnanějším.

Páteční zápas odehrálo Levante, které se díky výhře nad Espanyolem zachránilo v boji o sestup. Stále tak má šanci udržet se v první španělské lize. V prvním sobotním zápase rozstřílel Real Mardid 5:1 poslední tým tabulky Getafe. Po jednom gólu přispělo k výsledku obávané trio Bale, Ronaldo, Benzema.  V neděli se pustily do bojů týmy Barcelony s Valencií a Athletica Madrid s Granadou. 


V zápase Athletico Madrid vs. Granada byli úspěšnější domácí hráči. Radovali se z výhry 3:0 a stejným ziskem bodů jako veducí tým Barcelony. Tu zápas ještě čekal. Nastupila doma proti Valencii a k nelibosti všech fanoušků si Rakitič ve 26. minutě srazil centrovaný míč do své brány. Další šok přišel v nastavené minutě prvního poločasu, kdy Valencia udeřila znovu. Po obdržení krásné průnikové přihrávky za obranu se Mina nemýlil a skóre navýšil na 0:2. V 63. minutě upravoval na 1:2 Mesii. Na další změnu skóre již nedošlo. Barcelona tak ztratila další tři body. A je to už její třetí porážka v lize. Před Valencií ji porazil Real Madrid a Real Sociated. Mimo jiné Barcelona vypadla i z Ligy mistrů, kde ji vyřadilo Athletico Madrid. 


Jediné, co může fanoušky těšit, je, že Lionel Messi vstřelil v utkání s Valencií svůj 450. gól za Barcelonu. Celkově za profesionální kluby nastřílel už 500 gólů. 

Zobrazeno 1844 krát
Naposledy upraveno: so., 23. březen 2024 13:45
Adam Jiříček

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste