Vytisknout tuto stránku
út., 3. listopad 2015 12:01

Brněnské výstaviště o víkendu zaplní nadšenci běhu

Brno – O víkendu se v areálu brněnského výstaviště sejdou nadšenci běhu a sportu obecně. Pořádá se tu totiž dvoudenní kulturně sportovní akce Sport Life Run, v rámci které se tu pro veřejnost koná Veletržní běh. Od letoška je hlavním organizátorem občanské sdružení Sportuj s námi. Závod zaštiťuje senátor a první náměstek hejtmana Jihomoravského kraje pan Stanislav Juránek.

Akce je určena pro celé rodiny, účastníci od 15 let se mohou přihlásit do čtyř různých závodů – ženským během na 5 km počínaje a týmovým během na 10 km konče. Pro zaregistrované závodníky organizátoři připravili balíček odměn, který obsahuje například volný vstup na veletrh Sport Life Brno, funkční triko značky Newline, startovní číslo, čip i pitný režim a občerstvení v cíli zdarma. Pořadatelé rozdělili závody na sobotu 7. a neděli 8. listopadu, aby se soutěžící mohli zúčastnit i doprovodného programu Sport Life veletrhu.

V rámci tohoto veletrhu mohou navštívit prezentace sportovního vybavení pro outdoor, indoor, zimní, letní, vodní, halové a adrenalinové sporty, setkat se známými sportovci a osobnostmi sportu, vyzkoušet si různé netradiční sporty nebo se zúčastnit testování elektrokol.

S novým pořadatelem Veletržního běhu se změnila a ozvláštnila i jeho trasa. „Zůstáváme sice pořád uvnitř areálu, ale oživíme trať o netradiční prvky. Hlavním z nich je zázemí se startem a cílem přímo v pavilonu F. Po trase běžci probíhají symbolem výstaviště pavilonem Z, kde zdolávají i schody, oběhnou ochoz nad výstavní plochou a opět se po schodech dostávají do venkovního prostoru. Trasa je jedinečná i tím, že vede přes nebo kolem všech pavilonů,“ zdůraznil nový sportovní ředitel závodu Erik Řezník na webových stránkách závodu.

I když běhu samotného se lze zúčastnit až od 15 let, i pro mladší se tu najdou zajímavé aktivity. „V sobotu v rámci Ženského běhu budeme nabízet projekt „Vy běháte – My hlídáme“. Zatímco tedy ženy – maminky – poběží svůj závod, my se postaráme o jejich děti. V rámci prezentace partnerů budeme představovat jeden z našich projektů – Děti sportují s námi. Skupina trenérů vedená Pavlem Martínkem představí dětem projekty Dětská atletika a Dětská gymnastika,“ řekl předseda sdružení Petr Bartoška.

Více informací a registraci lze najít na stránce www.sportliferun.cz.

Zobrazeno 1741 krát
Naposledy upraveno: st., 21. únor 2024 16:50
Zuzana Vachková

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste