Vytisknout tuto stránku
út., 30. říjen 2018 19:25

Brno – Šalingrad je vítězem ankety o název nového brněnského nádraží

Brno Brno Zdroj: Zdroj: Wikimedia Commons
Brno - Z více než 1 800 Brňanů, kteří se zapojili do hlasování o název nového brněnského nádraží, téměř polovina hlasů šla pro návrh Brno – Šalingrad. Přesto nemá legrační název ještě vyhráno. Musí se ještě poslat k posouzení. Celkový výsledek město teprve vyhlásí v tiskové zprávě.

Letošní soutěž o název nového nádraží vyhlásilo vedení Brna kvůli zvýšení obecného zájmu. Výsledek ankety předají radní Brna Správě železniční dopravní cesty (SŽDC), která má v celé záležitosti poslední slovo. Pokud správce železniční infrastruktury a město Brno tento název navrhnou, nepředpokládáme, že bychom ho neměli schválit. V tuto chvíli je to nějaké nářečí, ale není to na druhou stranu nijaké hanlivé slovo, takže my bychom s tím problém neměli,“ vyjádřil se k výsledku hlasování Martin Novák, mluvčí Drážního úřadu.

Zatímco proti jménu, které porazilo návrhy jako Brno hlavní nádraží nebo Nádraží Járy Cimrmana, se mnoho hlasů neozývá, o podobě nádraží se spekuluje mnohem více. Vláda a ministerstvo dopravy upřednostňují verzi bez podzemní stanice, kraj a město však více fandí variantě s podzemní stanicí, která bude základem podzemní železnice mezi severem a jihem města, a kam by měla směřovat trať od Chrlic.

Zobrazeno 1705 krát
Naposledy upraveno: út., 30. říjen 2018 22:50
Jakub Loukota

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste