Vytisknout tuto stránku
čt., 9. prosinec 2021 19:35

Bruslení pod širým nebem v Hlubočkách

Nová rolba zvýší bruslařský komfort Nová rolba zvýší bruslařský komfort Zdroj: Daniela Tauberová/Deník
Již druhým rokem pořádá obec Hlubočky veřejné bruslení pro veřejnost. Návštěvníci se mohou těšit na největší kluziště na Olomoucku. A nová rolba zajistí kvalitnější led.

Olomoucko - Obec Hlubočky i tento rok postavila mobilní kluziště pro veřejnost. O bruslení na ledové ploše byl takový zájem, že se obec rozhodla kluziště znovu vybudovat. Již v loňském roce bylo toto kluziště, o rozměrech 20x40 metrů, v provozu a u veřejnosti jsi získalo oblibu. Kluziště je situováno asi 350 metrů od obecního úřadu.

Obec počítala s větší vytížeností ledu, a proto koupila novou rolbu za 1,4 milionu korun. Nová rolba poslouží k lepším úpravám ledu mezi jednotlivými časovými úseky. Kluziště je v dopoledních hodinách určeno pro nejmenší, ale také pro základní a mateřské školy. Odpoledne jsou úseky vyhrazeny pro veřejnost. A v pozdních hodinách je ledová plocha rezervována pro hokejové týmy.

Kluziště je nezastřešené a skýtá tak pohled na celou oblohu. Vedle ledové plochy se dále nalézá malý stánek s občerstvením. Lidé si zde mohou koupit něco teplého na zahřátí nebo menší občerstvení v podobě sušenek, bonbónů či dokonce i párku v rohlíku.
Na dohlíženi provozního řadu ale i vládních opatření jsou zde pořadatelé. Ti mají za úkol dohlížet na bezpečnost.
Z důvodu ochrany památek se letošní rok nebude moct bruslit na Dolním náměstí v Olomouci. A tak je veřejné kluziště v Hlubočkách jedním z největším kluzišť na Olomoucku. Hlubočky se tak stanou centrem zimních radovánek nejen pro místní obyvatele, ale i pro obyvatele Olomoucka.
Všechny podstatné informace o provozní době najde veřejnost na oficiálních stránkách obce.

Zobrazeno 1676 krát
Naposledy upraveno: čt., 9. prosinec 2021 22:14
Nikol Krupová

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste